KB21021900 Flight Dynamics Bug Details


In the mean time a specific update is launched

Dear Flight Sim Community.
As part of the recent World Update 3, we have inadvertently introduced an issue that is negatively affecting the flaps simulation. The problem was caused by a mistake in the build process, which integrated some incomplete improvements to the flight model into the latest update.

Lees de vertaling hier

Beste Flight Sim Community.
In het kader van de recente World Update 3 hebben we onbedoeld een kwestie geïntroduceerd die de simulatie van de flaps negatief beïnvloedt. Het probleem werd veroorzaakt door een vergissing in het bouwproces, die enkele onvolledige verbeteringen van het vliegmodel in de laatste update heeft geïntegreerd.
Het resultaat is dat het lift effect voor de flappen (zoals gedefinieerd in de cockpit) model.cfg is verdubbeld. Dit beïnvloedt alleen de lift van flaps en niet de drag, en kan het best worden waargenomen in flapconfiguraties die veel lift produceren, typisch in de landingsconfiguratie. Als gevolg daarvan glijden sommige vliegtuigen te veel met flappen, en dit zal vooral worden opgemerkt in de late finale en bij het flaren. Grondeffect en tegenwind verergeren de kwestie. Aangezien dit niet altijd gemakkelijk te merken is, en omdat deze update niet over het vliegmodel zou moeten gaan, werd de kwestie niet door onze kwaliteitsteams gepakt ondanks al hun inspanningen om dit soort situaties te vermijden.
We hebben gedebatteerd of we dit moeten aanpakken via een hotfix zo snel mogelijk, maar uiteindelijk geloven dat de betere aanpak is om de fix uit te voeren en vervolgens grondig alles testen voor de komende Sim Update 3 (komende begin maart).
In de tussentijd is er een manier om een workaround te doen van de flight_model.cfg
Deel de flap lift door 2x (er zijn verschillende mogelijke scalars voor dat doel: lift_coef_flaps or lift_scalar).
EDIT/NOTE: Gebruik deze workaround niet tenzij u zich prettig voelt bij codering. Dit is slechts een suggestie tot de oplossing live is.
We betreuren het en willen ons verontschuldigen voor het ongemak dat dit veroorzaakt. We zullen onze processen blijven leren en verbeteren om dit soort problemen in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen.
Hoogachtend,
Het Microsoft Flight Simulator Team