VFR MAP maar dan anders


Hello Captains,

LET OP: tijdens het gebruik van de mod’s kan het voorkomen dat sommige functies in de sim of van Windows 10 buitenwerking komen. Deze moeten door de makers verder worden doorontwikkeld om betrouwbaar te kunnen werken.
AUTOMATIC is geen mod maar een executabel die buiten de sim zijn werk doet.
Advanced VFR Map en FSBlackBox staan als mod in de Community map, Bij de eerste waarneming van verstoringen van de sim, sluit je de sim af en verwijder je deze mod’s uit de community-map.

Je zal zeker de VFR MAP van MSFS gebruiken wanneer je wilt weten waar je ergens vliegt en of je nog op de route bent. De VFR-MAP open je met de letter “V” op het toetsenbord of met het kaartsymbool via de Custom Toolbar. Je krijgt dan een bijbehorende kaart waar jouw aircraft op te zien is, tezamen met het vluchtplan. Het ziet er niet uit .. Ons clublid JanH spitte het Internet af en vond deze interessante VFR MAPS.

CUSTOM TOOLBAR

VFR MAP – AUTOMATIC

Als vervangend model voor deze VFR-MAP is er een applicatie genaamd “Automatic”. Deze app vind je via onze downloadpagina in de map ..\Applicaties voor MSFS\Automat\Automat_XvgFL.zip

Download het zip-bestand en pak dat uit; zet de map ../Automat_XvgFL/ in jouw MSFS-applicatie-map. (Let op: het is een stand-alone applicatie en geen MOD; dus zet hem niet in de community-map. Zo ziet het eruit.

DE BESTANDEN VAN AUTOMATIC

Ga met je rechtermuis op Automat.exe en kies eerst een “Vastmaken aan Start”. Wanneer je de eerste keer deze app start, krijg je direct al een update. [KLIK NIET OP DOWNLOAD] maar rechts onderaan op Update. Na enkele seconden is de app bijgewerkt en zie je de Bingmap. Loop even door de instellingen heen MAP-SETTINGS-MESSAGES-JOBS (WIP). In de rechte kolom zie je de deelnemers die je kan sorteren met A-Z en rechts onder vind je jouw status (On Ground). Wanneer de app is afgesloten, zie je na herstart een klein venster verschijnen met een groen bolletje: –> maak het scherm groter. Have fun en ontdek de mogelijkheden van deze app.


MOD: ADVANCED VFR MAP

De ADVANCED VFR MAP is een MOD die de huidige VFR MAP (binnen MSFS) vervangt. Met deze MOD kan je kiezen uit Open Street Map – Bing -MapBox – Open Topo Map – Esri De Lorme. Ook kan je de airports , navaids en charts laten zien. Je staat op de kaart altijd centraal in het midden en de kaart loopt met je mee als je vliegt. De bediening is eenvoudig. Track a plane – TRACK ME / UNTRACK ME – MAP SETTINGS en USER SETTINGS.

Je kan ook een vliegplan inladen, maar dat doe je met de FsBlackBox. Dit is een applicatie en deze dus NIET in de Community-map plaatsen. Mocht je per ongeluk op een link in het scherm gedrukt hebben en je krijgt de MOD niet meer terug? Geen nood .. via de Custom Toolbar en de Advanced VFR Map even uit en weer aan zetten.


FSBlackBox

Bij het starten van de executable nestelt deze app zich zonder jouw tussenkomst (Browse) in de locatie C:\Users\jouwnaam\AppData\Local\Programs\FsBlackBox\ en je start met blackbox.exe
Wanneer dit jouw eerste installatie is, moet je voor het starten van deze app eerst de config.ini inrichten. Deze staat in ../Documents/flightsim.cloud/config.ini. Zet met kladblok er jouw gebruikersnaam en groepsnaam (anders dan Global) in. [name = KLM123] [group = jouwgroep]. Deze optie geeft weer ongekende mogelijkheden om in clubverband te vliegen.
Na het doorlopen van de start-batch .. (zeg “n” – ENTER – daarna “1”) .. krijg je een kaart aangeleverd met het vluchtplan dat je eerder hebt geladen in de sim. Even wachten totdat de verbinding tussen de sim en de app is gemaakt. Alle apps en MOD’s vind je via onze download pagina.
Noot: zeg je “y” dan download je automatisch de mod ADVANCE VFR MAP