Vluchten en MODs opslaan in MFSF


De vluchten die in MSFS worden geladen of opgeslagen staan default op deze locatie: (kopieer onderstaande regel in Verkenner en geef ENTER)

%USERPROFILE%\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator\

Start MSFS en ga in WORLD met de spatiebalk naar LOAD/SAVE en kies vervolgens LOAD. Je krijgt onderstaand venster:

In deze afbeelding zie je 3 omrande velden:
Je bent in de [standaard locatie] waar de sim zijn vluchten bewaart en ophaalt. Aangezien je ook zonder actieve sim jouw .pln-vluchtplannen kan bewaren in deze locatie, is het handig om deze locatie met een klik te openen. Maar eerst:
[VLUCHTEN] – deze map kan je zelf aanmaken door Nieuwe map te kiezen dit Verkenner scherm. Je hebt Flight files (.FLT) en Flightplans (.pln). Je kan in de map VLUCHTEN beide plan-extensies opslaan. Wil je jouw vluchten ergens anders onderbrengen, dan kan dat .. alleen moet je dan vanaf deze standaard locatie doorklikken naar de door jou gekozen locatie.
Je kan een vlucht die je eerder gemaakt hebt in LNM gebruiken, mits het de extensie .pln heeft.

[Snelle toegang] – wanneer je klaar bent met het opslaan van je vlucht, gaan we eerst terug in Windows verkenner naar deze standaard locatie. Kies met de rechtermuis op de map VLUCHTEN in het contextmenu de opdracht: Aan Snelle toegang vastmaken.

Mods opslaan in ../Community

MODs opslaan in MSFS: – de standaard locatie voor MODs is de Community-map. Deze map vind je in:

C:\Users\jouwnaam\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator\Packages

Maak nu op dezelfde manier een Snelle toegang voor deze map:
Rechtermuis op ..\Community en kies

Je kan nu de MODs en de vluchtplannen met Verkenner direct in de juiste map plaatsen. Wil je 2 Verkenner vensters naast elkaar? Houdt de SHIFT toets ingedrukt en kies het Verkenner icon op de taakbalk.