MOD MANAGER (deel-2)


Dit artikel gaat verder waar het vorige deel 1 van MOD MANAGER (deel-1) is geëindigd. In het vorige artikel is de basis uitgelegd waar het met MOD’s overgaat. Lees nog even terug om je “eigen RAM” op te frissen.

We hebben dus een aantal MOD’s verzameld en opgeslagen in de standaard Download locatie van Windows. De ZIP-bestanden zijn uitgepakt en voor iedere MOD is de standaard mappenstructuur gecontroleerd of deze correct is (Zie deel-1). We hebben dus uiteindelijk een database gemaakt waar alle MODs, in gecomprimeerde status (ZIP of RAR) en in gedecomprimeerde status (MAPNAAM) verblijven. Dat ziet er bijvoorbeeld zo uit:

DATABASE VOOR MODs IN DE MAP /DOWNLOAD/MODs NOG INSTALLEREN

De volgende stap is dat wij deze MOD’s gaan plaatsen in de .. /Community/-map. De meest eenvoudige manier is om met 2 klikken de MOD op zijn plek te krijgen. Je hebt Windows Verkenner openstaan en je ziet de inhoud zoals in de afbeelding hierboven.
Klik 1: Je zet een tweede Verkenner open: de Verkenner staat op de taakbalk; houdt de SHIFT-toets ingedrukt en klik op de Verkenner-icon. Je krijgt een tweede Verkenner-venster. Zet de vensters even naast elkaar. Ga in dit 2e venster naar de locatie: C:\Users\USERNAME\AppData\LocalPackages\Microsoft.FlightSimulator_RANDOM
\LocalCache\Packages\Community
of als je STEAM hebt naar:
C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator\Packages\Community
Klik 2: Sleep nu de MOD-map (NIET DE ZIP) van links naar rechts naar de ../Community-map. Klaar. Het ziet er dan zo uit. Wil je ruimte besparen op je disk? Verwijder dan de mappen (en niet de ZIPs).

MOD’s tijdelijk uitschakelen zonder te verplaatsen.

Wil je een MOD tijdelijk uitschakelen zonder deze te verplaatsen, maak dan in de Community-map van deze MOD een gecomprimeerd bestand (Rechtermuis op de map en kies Toevoegen aan [mapnaam.rar]. Verwijder de MOD-map daarna. Wil je de MOD weer terugzetten? Rechtermuis op de MOD.ZIP en kies Uitpakken hier. Je doet deze handelingen NIET in een actieve sim.