Download & Installatie


Als u Microsoft Flight Simulator via Steam vooraf heeft besteld of gekocht:
[1] Open Steam
[2] Zorg ervoor dat je bent ingelogd met het Steam-account dat je hebt gebruikt om MSFS te kopen (je kunt je Steam-ID in de rechterbovenhoek van het scherm zien).
[3] Ga naar de Bibliotheek
[4] Zoek het spel in de linker menubalk en druk op de knop “Installeren”
[5] De installatie begint met het downloaden van de STEAM Client component; dit gaat zonder problemen en naar het juiste installatie pad.
[6] Wanneer je nog geen X-box account hebt, word je gevraagd die aan te maken. Het downloaden van de sim-software (de core-content en updates) verloopt altijd via de servers van Microsoft. De “gamertag” die je voorgeschoteld krijgt, kan je eenmalig gratis wijzigen. Goed lezen voordat je ergens op OK drukt!

Het installatie pad van de Steam-Client

Voor de Steam-Client is het installatie pad van de client:
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\MicrosoftFlightSimulator\

Het installatie pad van de core-content van de sim.

Het default installatie pad van de simulator bij aanschaf via Steam is C:\Users\jouwnaam\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator\Packages\Official\Steam

Het default installatie pad van de simulator bij aanschaf via Microsoft Store is C:\Users\jouwnaam\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator\Packages\Official\OneStore

Na het downloaden van de Client moet de download van de simulator core-content automatisch beginnen. Wanneer dat niet gebeurt, start je STEAM Client opnieuw op.

Stop

Je kunt selecteren naar welke map en op welke schijf je wilt downloaden en installeren.
Druk niet op de Update-knop VOORDAT je het installatie pad hebt geverifieerd.
Er moet minimaal 150 GB aan vrije ruimte zijn op de schijf waar je Microsoft Flightsimulator gaat installeren. Een 500 GB of 1TB M.2-ssd voldoet.
Advies: wanneer je een moederboard hebt met een normale SSD-schijf of een M.2-SSD als C-schijf, installeer dan gewoon op C:\ in het default aangegeven pad.

Lees het artikel Over de map Packages voor meer achtergrondinformatie waarom dit belangrijk is.

Afhankelijk van de downloadsnelheid via jouw internetverbinding duurt het “even” *** om de gecomprimeerde pakketten van ~ 2 GB te downloaden, deze uit te pakken en vervolgens de inhoud in de mappenstructuur te installeren.
Deze tekst van een eventueel gewijzigd installatie pad verandert zichtbaar niet, hoewel je de opslaglocatie hebt gewijzigd in bijv.: jouw schijf: \ jouw mapnaam \

*** @ 100 Mbps downloadsnelheid duurt het ~ 4 uur. 30 minuten om een schone installatie te verkrijgen.

Het default installatie pad is
C:\Users\jouwnaam\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator\Packages\Official\Steam

Artikelen over problemen met downloaden en installatie vind je in de HELPDESK.