MSFS Snelstart in 7 stappen


Dit artikel laat je kennismaken met de nieuwe MSFS software. Je vindt hier de informatie die je gaat helpen bij het op de juiste manier inrichten van je vlieg-pc en het configureren van de hardware en de software.
Ben je MSFS voor de eerste keer of opnieuw aan het inrichten? Lees dan eerst de volgende 7 onderwerpen stap voor stap door.

7 Stappen naar succesvol vliegen met MSFS

 1. Is jouw huidige pc geschikt voor MSFS? De nieuwe MSFS software is een grafisch “zwaar” programma. Het is dus niet vanzelfsprekend dat, ondanks dat FSX of Prepar3D op jouw vlieg-pc goed draait, dat ook geldt voor MSFS.
  Lees op deze pagina.
 2. Kan ik de PC-hardware* opwaarderen en welke FS-hardware* is compatible?
 3. Welke versie van de MSFS software ga ik aanschaffen? Om te beginnen moet je de MSFS Standaard aankopen om te kunnen vliegen. Je kan ook de Deluxe versie of de Premium versie kopen. Heb je eerder de Standard gekocht, dan kan je upgraden naar een Deluxe Upgrade of naar een Premium upgrade of naar beiden met een Premium Deluxe Upgrade.
  Lees deze pagina met een overzicht van de inhoud van de diverse uitvoeringen van MSFS.
 4. Alles over Downloaden, Installeren en Updaten van de software.
 5. Eerst de FS-hardware kalibreren en dan Configureren.
 6. Hoe stel je de basisinstellingen van de software in? Lees deze pagina.
 7. De trainingsvluchten maken om de sim te leren kennen. Ondanks dat je misschien al jaren vliegt, is dit de beste manier om de sim te leren kennen.
  Lees deze pagina.

* PC-Hardware heeft betrekking op de voeding, het moederbord, de processor, de geheugenmodules en HDD- en SSD-schijven.
*FS-hardware is alle hardware die met een USB-kabel verbonden is met de vlieg-pc.

De informatie op de pagina’s die je gelezen hebt, zijn genomen van de dagelijkse praktijk van onze clubleden. Wanneer je eenmaal de instellingen op de juiste wijze hebt aangebracht, kan je meer tijd besteden aan het vliegen met MSFS in de voor jou best mogelijke configuratie.

.. en de beloning na de 1e Trainingsvlucht ..