LEG06-VFR Mostar (LQMO) to Cilipi (LDDU)


LQMO Mostar Airport
 • Mostar Airport to Dubrovnik Airport
 • Vertrekkend vanuit Mostar, volg je de Neretva-rivier naar het zuiden. Na verloop van tijd kom je aan bij de rivierstad Capljina, een archeologisch wonder dat dateert uit 5 voor Christus, waar twee bruggen de waterweg oversteken nabij het centrum.
 • Baan je een weg naar de glooiende heuvels net ten oosten van de oever van de Neretva. Een weg loopt in zuidoostelijke richting naar het Hutovo Blato-natuurreservaat, een complex van moerassen, meren, ondergrondse karstbronnen en rivieren. Net ten zuiden van het ligt het grote semi-kunstmatige Svitavsko-meer. Baan je een weg eroverheen, richting de zuidelijke oever, en rijd er voorbij tot een kruispunt met meerdere wegen nabij het dorp Gornje Hrasno.
 • Zoek bij de kruising naar de weg die naar het zuiden leidt naar een kloof tussen twee bergen, Kapavica en Nin, beide bedekt met boswachter. Blijf dit pad volgen tot de weg die je volgt samenkomt met een andere. Terwijl het naar het zuidoosten buigt, voert het je langs dorpen en ruïnes, en uiteindelijk naar het Jezero Vrutak-reservoir dat bijna verborgen is in de heuvels.
 • Vanaf de zuidelijke oever van het stuwmeer vind je het Trebisnjica-kanaal dat naar het oosten loopt. Volg het, stijgend, tot het kanaal naar het noorden loopt – op welk punt je afbreekt en naar het zuidoosten gaat, langs een weg die door het dorp Trncina snijdt en de heuvel op.
 • De weg van Trncina loopt in zuidoostelijke richting naar een andere stad, Ravno, die op zijn beurt een weg naar het zuiden heeft die over de berghelling loopt. Wanneer dat pad aankomt bij de ingang van een met bomen omzoomde kloof, buigt het terug naar het noorden – maar u gaat naar het zuidwesten.
 • Highway Interchange. Volg de contouren van de pas, weg van de met bomen omzoomde canyon, en volg de contouren van de pas helemaal door. Je koers leidt je een heuvel af naar het dorp Slano, de naamgever van het gebied. baai en haven.
 • Ga naar het zuidoosten langs de kust vanaf Slano Bay. Na een korte tijd zul je de opening naar een andere baai vinden in de zeestad Zaton.
 • Ga naar het zuidoosten langs de kust vanaf de Slano-baai en u zult spoedig een andere baai bereiken langs het schiereiland Lapad. Dit is de scheepvaarthaven van Gruz en de toegangsweg tot de prominente stad Dubrovnik.
 • Vlieg over Dubrovnik zelf, dan een beetje verder naar het zuidoosten om de kust te bereiken. Volg de kustlijn en passeer het kleine eiland Otok Lokrum, steek de wateren van de Zupski Zaljev-baai over en begeef je naar de stad en de haven van Cavtat. De luchthaven van Dubrovnik wacht even verderop.
 • Op korte afstand landinwaarts vanaf de haven van Cavtat wacht de luchthaven van Dubrovnik.
LDDU Dubrovnik Airport