Vliegensvlug week 2036


Hello Captains,

druk geweest met Microsoft Flightsimulator? Anders wij wel ..
De sim wereld stond op zijn kop! Iedereen is zo langzamerhand weer terug op aarde .. de kop is eraf en dat betekent dat de beta-blog MSFS2020.nl opgaat in ons “thuis web”. We nemen de styling mee en natuurlijk ook alles wat inhoud heeft. Wij hoeven je niet te vragen om dat te gaan bekijken, want je bent er al. Misschien een no-brainer .. maar dan toch even: Wat vind je waar? Even een korte rondleiding.

Home page

Op de HOME PAGE staan altijd de laatste 3 berichten. Meer is het gemiddeld niet. Heb je wat gemist, dan is onderaan de verkorte inhoud een knop [Meer berichten laden] .. die geeft er 3 berichten bij. De berichten met de jongste datum staan altijd bovenaan.
In de afbeelding van de TBM zijn er 3 belangrijke links opgenomen die naar de bron van de informatie over MSFS gaan. Die informatie is in de Engelse taal. Heb je Microsoft EDGE als browser, integreer dan de plugin Edge Translate.

Onze blog volgen

Ja, graag. De nieuwe content (artikelen die in de rechter kolom een plaatje krijgen) krijg je dan direct bij het lanceren in je mailbox.

De menubalk

De informatie in de menubalk en onderliggende submenus zijn altijd pagina’s. De inhoud daarvan is aan weinig onderhoud onderhevig. Aangezien je niet kan zien hoe oud de informatie is, staat er onderaan een datum.
OVER FSE: gaat over FSE 🙂
Om de leesbaarheid te vergroten is de regelhoogte van alle pagina’s aangepast en de onderstreepte teksten zijn links die altijd in een nieuw venster openen.
VLIEG-PC: geeft informatie over het inrichten van de flightsim-pc.
FLIGHTS: nou ja ..gaat natuurlijk over vluchten en daar hoort ATC bij. Binnenkort een uitbreiding te verwachten.
MULTIPLAY: geeft info over -VATSIM-IVAO-IVAP-IVAC en de nieuwe IVAO software AURORA-ALTITUDE
Dan nog onze 3 stokpaardjes: MSFS – P3D en PMDG
Tot slot is er een hele reeks APPs die wij als club in gebruik hebben.
Alles bij elkaar 79 pagina’s. De artikelen (393) zijn verdeeld over de categorieën die in de verticale poot van de kolom staan.
Tot slot een honderdtal ‘tags’ die gekoppeld zijn aan de artikelen en waarmee je kan zoek op en bekend trefwoord. En als je het niet meer kan vinden, is er altijd weer een zoekvenster.

Dan het laatste nieuws..
Een nieuwe MSFS sim bouwen doe je niet in een jaar. Getuige van de ontwikkelingen van Prepar3D die in 2011 zijn eerste versie lanceerde en tot op de dag van vandaag, bijna 10 jaar later, nog steeds met iedere upgrade of update met een waslijst van verbeteringen laat zien. Uiteindelijk wordt het een volmaakt product.
Dat MSFS nog ‘enige’ strubbelingen te boven moet komen, is een understatement. We hebben er in ieder geval een mooi product bij gekregen. Volg de ontwikkelingen en laat je niet misleiden noch ontmoedigen door de geweldig mooie plaatjes. Om dat zelfde mooie plaatje op je eigen scherm te krijgen, is er iets meer voor nodig dan je had verwacht en dat begint al bij de voeding van je pc, je RAM-geheugen, je videokaart, je harde schijf. En voor dat je het weet, is het weer Sinterklaas: .. een nieuwe pc !

Happy landings en Stay Safe
FS Eindhoven – KLM149 aka PH-JVA