LEG05-VFR Sinj (LDSS) to Mostar (LQMO)


LDSS Sinj Airport
 • Als je opstijgt vanaf Sinj Airfield, richt je je blik naar het oosten. Je passeert de Cetina-rivier die uitloopt, en net daarachter vind je het dorp Otok met een kruispunt in het midden.
 • Als je opstijgt vanaf het vliegveld van Sinj, richt je je vizier in zuidoostelijke richting. Steek de wateren van de Cetina-rivier over, voordat je de zijrivier van de Cetina, de Ruda-rivier, oversteekt. Ga een klein stukje verder naar het zuidoosten naar een driehoek waar de weg samenkomt met de grotere rijksweg D220.
 • Rijd vanaf de driehoek in zuidoostelijke richting langs de D220. Ga over huizen de heuvels in en al snel kom je bij een splitsing in de weg, vlakbij een stuk bos en het dorp langs de weg van Donja Tijarica. Neem de zuidelijke splitsing en volg de kleinere weg.
 • Rijd vanaf de driehoek in zuidoostelijke richting langs de D220 en spoedig passeer je het kleine gehucht Tarabnik. Ga verder in dezelfde richting en je komt snel bij een ander dorp, Gornja Tijarica.
 • Als de weg verder naar het noordoosten begint te buigen, komt hij uiteindelijk bij een splitsing. Neem de oostelijke route. Al snel zie je de weg terug buigen bij het dorp Arzano – maar dat zou je moeten doen, ga verder naar het oosten, over de vallei verderop, en neem een ​​kleine weg die rechtstreeks naar de bergen loopt. Volg deze naar het kleine, schaarse dorpje Velika Vinica.
 • Net ten zuiden van de Velika Vinica is een grotere kruising, met wegen die naar het zuidoosten en zuidwesten leiden.
 • Volg het zuidoostelijke pad een korte afstand en je zou al snel het glinsterende water van Ricice moeten zien. voorbij een cluster van heuvels. Breek van de weg en rijd richting de heuvels, richting het meer.
 • Baan je een weg over de meer, richting de kloof aan de zuidoostelijke kustlijn.
 • Volg de weg die de heuvels in loopt terwijl deze naar het zuidoosten loopt, langs het zinkgat van Crveno Jezero, ook wel bekend als ‘Red Lake’, en het nabijgelegen ‘Blue Lake’ genaamd Modro Jezero. Vliegend naar het zuidoosten, zoek naar het heuveldorp Imotski, gelegen op het Biokovo-massief.
 • Volg de route in zuidoostelijke richting vanaf Imotski langs weggemeenschappen en over de landbouwvlakte. Uiteindelijk leidt de weg je naar een andere stad, Grude.
 • Wanneer u de stad Grude bereikt, draait u af en vliegt u in noordoostelijke richting om de naburige heuvel te beklimmen. Zodra u de kam heeft verlaten, zoekt u naar het dorp Kocerin aan de voet van een andere heuvel en maakt u uw weg daarheen.
 • Zadar Airport- Pas vanaf Grude aan naar het oosten en volg de koers over de heuvels. Het brengt je over de Ugrovaca-rivier naar de volgende stad, Siroki Brijeg.
 • Spoor met de weg die langs verschillende kleine dorpen slingert, in de richting van de nederzetting Polog op een heuvel.
 • Vervolg de weg en deze zal je snel leiden naar de grote stad Mostar, genoemd naar de middeleeuwse bewakers die de wacht hielden over de oude brug die de rivier de Neretva overspant.
 • Vind de rivier terwijl je rond de bergen aan de zuidkant van de stad vliegt en volg het water naar uw volgende bestemming: Mostar International Airport.