MSFS Versies


Even in de goede volgorde de hoofdzaken:
het gaat allang niet meer over OF je MSFS gaat aanschaffen .. maar wanneer en natuurlijk ook bij wie je dat doet. Er zijn 3 opties:


[1] de DVD versie: die koop je als je een bepekte internetverbinding hebt. En met beperkt bedoelen wij een internetsnelheid die minder is dan 50 Mbps. We gaan straks plus/minus 90 GB downloaden en dat duurt inclusief de installatie tussen de 4 en 5 uur met een internetsnelheid van 100 Mbps. Dus reken maar uit .. De DVD-versie koop je bij Aerosoft.


[2] Dan is er de digitale download versie. Je hebt de Standard, Deluxe en Premium Deluxe. Lees hier hoe je koopt via Microsoft.


[3] Dan zijn dezelfde versies ook te leveren via STEAM. Lees hier hoe je koopt via STEAM.


De voor en nadelen van de opties:
[1] Krasje op de DVD? Kassa! Behoeft verder geen toelichting dachten wij zo ..
[2] [3]Zowel bij Microsoft als bij STEAM is er een front-end cliënt app. Daarmee meld je je aan, wordt je gevalideerd en wordt het downloadproces en opstart proces van de sim aangestuurd. Bij Microsoft moet je een account hebben/maken (MSA + Store App + Xbox App)> Bij STEAM heb je ook een account nodig om de MSFS cliënt te kunnen installeren.

Het downloaden van de MSFS software loopt via de regionale/lokale netwerken van Microsoft en NIET via STEAM


Wij hebben bij FS Eindhoven gekozen om de aanschaf via STEAM te laten lopen. De goede ervaringen uit het verleden geven (omdat het in dit geval niet om beleggingen gaat) wel zekerheid voor de toekomst. Bij STEAM heb je een wereldwijd netwerk met zo’n 19 miljoen (!) gamers en een TERRABYTE servernetwerk (poeh poeh..). Tweede reden is dat je bij STEAM gebruik kan maken van het aanwezige communicatieplatform en in groepen kan communiceren en multiplayen. M.a.w. onze voormalige FSX-SE accounts zijn er gewoon nog. En dat blijkt dus bijzonder handig.

De laatste overweging is: wanneer ga je kopen? Als je niet terugdeinst om af en toe een technische onvolkomenheid tegen te komen, dan is het jou keuze. De sim blijft in doorlopende verbetering en je zal dus regelmatig verrast worden met updates om onderhavige problemen op te lossen.

De specificaties van je vlieg-pc. Wanneer je niet kan voldoen aan de vereiste specificaties die voor deze sim absoluut een voorwaarde zijn, wordt het wellicht niet wat je verwacht. Lees deze dus voor dat je de knip trekt de specs door. Heb je vragen?