VERSIES VAN MSFS 2020


de opties:

Even in de goede volgorde de hoofdzaken: het gaat allang niet meer over OF je MSFS2020 gaat aanschaffen, maar wanneer en natuurlijk ook bij wie je dat doet. Er zijn 3 opties:

[1] de dvd-versie: die koop je als je een bepekte internetverbinding hebt. En met beperkt bedoelen wij een internetsnelheid die minder is dan 50 Mbps. We gaan straks plus/minus 90 GB downloaden en dat duurt inclusief de installatie tussen de 4 en 5 uur met een internetsnelheid van 100 Mbps. Dus reken maar uit.
De DVD-versie koop je bij Aerosoft.

[2] Dan is er de digitale download versie. Je hebt de Standard, Deluxe en Premium Deluxe.
Lees hier hoe je koopt via Microsoft.

[3] Dan zijn dezelfde versies ook te leveren via STEAM.
Lees hier hoe je koopt via STEAM.


De voor en nadelen van de opties

[1] Krasje op de DVD? Kassa! Behoeft verder geen toelichting dachten wij zo.
.
[2] [3] Zowel bij Microsoft als bij STEAM is er een front-end cliënt app. Daarmee meld je je aan, word je gevalideerd en wordt het downloadproces en opstarten van de sim aangestuurd.
Bij Microsoft moet je een account hebben/maken (MSA + Store App + Xbox App). Het updaten van deze client verloopt via Microsoft Store en moet jezelf doen.
Bij STEAM heb je ook een account nodig om de MSFS-cliënt te kunnen installeren. Het updaten van deze client verloopt automatisch met het opstarten van STEAM.
Het downloaden van de MSFS2020-software & updates loopt via de regionale/lokale netwerken van Microsoft en NIET via het Steam-netwerk.

Wij hebben bij FS Eindhoven gekozen om de aanschaf via STEAM te laten lopen. De goede ervaringen uit het verleden geven (omdat het in dit geval niet om beleggingen gaat) wel zekerheid voor de toekomst. Bij STEAM heb je een wereldwijd netwerk met zo’n 19 miljoen (!) gamers en een TERRABYTE-servernetwerk (poeh poeh…).

De specificaties van je vlieg-pc

Wanneer je niet kan voldoen aan de vereiste specificaties die voor deze sim absoluut een voorwaarde zijn, wordt het wellicht niet wat je verwacht. Lees deze dus voor dat je de knip trekt, de specificaties door van de sim in relatie tot jouw hardware.