LEG03-VFR Zemunik (LDZD) to Kastela (LDSP)


LDZD Zadar Airport
  • BUSHTRIP-BALKAN-LEG03-VFR Zemunik (LDZD) to Kastela (LDSP)
  • Vertrek vanaf de luchthaven van Zadar, in zuidoostelijke richting, en je snel een weg zult zien die in dezelfde richting loopt. Volg deze en uiteindelijk passeer je een snelwegknooppunt, dat herenigt met de snelweg A1 nabij de stad van Benkovac.
  • Ga verder in zuidoostelijke richting langs de weg. Kijk na een tijdje uit of het water van de Guduca-rivier onder de weg doorstroomt en naar het zuidwesten stroomt, naar een meer in de verte – Prokljansko Jezero.
  • Baan je aan de oevers van Prokljansko Jezero een weg langs de westelijke kustlijn, over het dorp Raslina. Je zult al snel de inham vinden van een andere rivier, Krka, die naar het zuidwesten loopt. Volg deze een korte afstand, tot een jachthaven in de historische stad Sibenik, de oudste inheemse Kroatische stad aan de oevers van de zee.
  • Vanuit de jachthaven van Sibenik zou je al in het zicht van Morinje Bay in het zuidoosten moeten zijn. Vlieg naar deze nieuwe lagune.
  • Ga naar het zuidoosten, volg de richting, in de richting van de Adriatische Zee en een baai nabij de beroemde Bedem Grebastica, de plaats van de Muur van Ostrica, gebouwd in 1497.
  • Sveti Rok: Een weg loopt rechtstreeks vanuit de baai, in oostelijke richting langs het toeristische dorp Grebastica. Volg deze door de vallei en richting de heuvels. Op de noordelijke heuveloever zou je al snel het kleine dorpje van Blizna Gornja omgeven door bomen.
  • Zoek vanaf de met bomen omzoomde Blizna Gornja naar een weg die naar het zuidoosten loopt, parallel aan de heuvel. Na een korte afstand bereikt deze weg een kruispunt en vlieg je naar een andere State Road, D58, naar het zuiden.
  • Draai en volg de D58 naar het zuiden, langs het dorp Seget Gornji, en uiteindelijk richting de baai van Seget Donji.
  • Ga in zuidwestelijke richting over de heuvels, langs de stukken dicht bos verspreid over de toppen en spleten – en uiteindelijk kom je bij een andere landingsbaan waar je kunt landen, Zracna Luka Split.
DESTINATION AIRPORT KASELA (LDSP)