LEG01-VFR Krk Island (LDRI) to Otocac (LDRO)


DEPARTURE AIRPORT RIJEKA (LDRI)
 • BUSH TRIP-BALKAN-LEG01-VFR Krk Island (LDRI) to Otocac (LDRO)
 • Welkom op de Balkan – je reis begint in Kroatië, het ‘land van de duizend eilanden’, als je vertrekt vanaf Rijeka Airport en richting het zuidoosten gaat, richting de kustlijn van Vinodolski Kanal.
 • Zoek in de verte naar een bijna door land omgeven kleine baai, Zaljev Soline – ga er dan voorbij, naar de haakachtige baai en het kleine kustplaatsje Silo.
 • Reis verder zuidwaarts langs de kustlijn. Volg de koers naar een kloof tussen twee grote heuvels, enkele kilometers in de verte.
 • Een weg leidt naar het zuidwesten, weg van Vrbnik. Volg de rijbaan tot een kruising net voor de wateren van de haven van Puntarska Draga. De aangrenzende snelweg – rijksweg D102 – is de hoofdroute op het eiland Krk. Volg het in zuidoostelijke richting naar een opening tussen twee grote heuvels.
 • Vlieg samen met de rijksweg D102 in zuidoostelijke richting. Na een korte afstand brengt het u naar de badplaats Baska, een cultureel en historisch centrum gelegen aan de baai Bascanska Draga.
 • Volg vanaf de baai de rotsachtige kustlijn in zuidoostelijke richting. Wanneer je het einde van de kust bereikt, ga je over de wateren van Velebitski Kanal, terwijl je hoogte wint. Al snel kom je aan in Senj , een kleine baai aan de Adriatische kust, in de uitlopers van de bergen Mala Kapela en Velebit.
 • Jadova River Bridge: als je Senj passeert, zoek dan naar State Road D23 die een pad op een helling in de klif uithakt. Laat het je leiden naar Senjska Draga, een diepgroene vallei omsloten door de bergkammen van Velika Kapela en Velebit.
 • Nadat u de D23 een stuk hebt gevolgd, zoekt u naar een belangrijk knooppunt van de snelweg A1 bij Zuta Lokva.
 • Rijd in zuidoostelijke richting vanaf het knooppunt, terwijl de snelweg A1 door heuvels tunnelt en uiteindelijk naar de rivier de Gacka leidt. Net ten oosten van de rivier, aan de rand van een karstveld, ligt de stad Otočac.
 • Vlieg in zuidoostelijke richting vanuit Otočac, zoek naar State Road D50 die je langs dichte stukken bos leidt, naar een graslandingsbaan aan de oostkant. Dit is Zracna luca Otočac, de eerste stop op je Balkan reis.
DESTINATION AIRPORT OTOTAC (LDRO)