Active Sky & P3D5


Dit is een korte instructie hoe je gebruik kunt maken van de Open Beta van Active Sky. De nieuwe naam voor Active Sky bij gebruik van Prepar3D versie 5 EN versie 4 + Hotfix 3 is: ASP3D.
Alle ASP4 licentiehouders kunnen deelnemen aan deze Open Beta en je krijgt daarmee een gratis upgrade naar het nieuwe platform. Je moet dus in het bezit zijn van jouw persoonlijke license key.
Geïnstalleerd ziet het er straks zo uit:

De installatieprocedure: de Open Beta #2 (7434) download je hier:  https://hifisimtech.com/downloads/ of kies direct
 https://hifisimtech.com/downloads/#ASP3D
Nadat de download binnen is, installeer je die. Na de start en het begin scherm verschijnt er een Login pagina:
LET OP: om gebruik te kunnen maken van de upgrade moet er een nieuwe ASP3D-account aangemaakt worden bij HiFi.

Onderaan dit Login-scherm staat de regel: New user? Register for an account. Je MOET eerst een nieuwe account maken.

Houd je ASP4 license key bij de hand. Op het scherm dat volgt, vul je jouw gegevens in en zodra dit gevraagd wordt de license key van je huidige aangekochte versie ASP4.
Het systeem controleert de license key en stelt daarna de vraag of je deze key wil gebruiken voor je nieuwe account. Zeg JA!…

Je license key kwijt of weigert het systeem jouw key?
Ga naar Windows start en type REGEDIT …. ENTER
Je komt in de registry.
Kies daar \HKEY_CURRENT_USER\Software\HiFi\AS_P3Dv4
In de registratiekolom vind je de key.
Niet gelukt? Stuur dan via het forum van ActiveSky een bericht.

Als gevolg van deze actie komt er nu een e-mail naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij het aanmaken van je nieuwe account (Check je spam box). In deze e-mail krijg je een bevestigingscode die je moet invullen in een volgende pop-up. Dit is ter verificatie dat het jouw e-mailadres is.

Dat gedaan hebbend, kan je nu inloggen met de nieuwe versie van AS P3D en word je de vraag gesteld of je voor deze sessie Prepar3D versie 4 of versie 5 wil gebruiken. Verder werkt het als vanouds.

Wanneer je ook Active Sky Cloud Art (ASCA) gebruikt moet je dus ook de SP3 Open Beta Update downloaden en installeren om compatible te zijn met AS P3D.

Bij een volgende update van de Beta is er altijd een volledige versie die de oude versie eerst verwijderd en dan de nieuwe installeert.