MSI Event 26 oktober 2019


MSI heeft onlangs de GT76 Titan laptop uitgebracht. Volgens MSI is dit de meest krachtige laptop ooit, en daarmee uitermate geschikt voor ons als flight simmer. Om dat te bewijzen heeft MSI een flightsim event georganiseerd. Dit evenement wordt (met flight support van FlightSim Eindhoven) gehouden op 26 oktober in het Novotel in Eindhoven. Trouwe bezoekers van FsVisions kunnen zich inschrijven bij MSI. Uiteindelijk zullen 10 mensen worden uitgenodigd om de laptop te testen. Deze mensen krijgen 18 oktober per mail nader bericht. Bij het evenement zit naast gratis entree, ook gratis drinken en een gratis lunch inbegrepen. Inschrijven kan via deze link. Mocht iemand van onze bezoekers tot de gelukkigen behoren, dan zouden we (FsVisions) een gebruikservaring uiteraard op prijs stellen.

Wat gaan we doen op 26 oktober …
… we gaan een dagje vliegen met FS Eindhoven en met de door MSI uitgenodigde gasten. Wij zitten op onze vertrouwde locatie NOVOTEL in Eindhoven en hebben de zaal speciaal ingericht voor deze dag. De GT76 is vliegklaar gemaakt met Prepar3D 4.5.13 Ook hebben we een speciale VFR vlucht ingezet met de behoorlijk zware scenery van ORBX NA Pacific North West Demo. Behalve de gasten zijn er 3 leden van FSE aanwezig. Het locale netwerk is met JoinFS opgetuigd en we vliegen uncontrolled VFR, maar wel met behulp van TeamSpeak.
Tijdens de dag kan je ook aanschuiven bij een van de FSE-leden om wellicht andere vliegervaring uit te wisselen of zelf te vliegen..


Eerst even over het paradepaard: de GT76 laptop.
De technische specs liegen er niet om. Dit hadden de meeste van ons graag in hun vlieg-pc. De laptop is uitgerust met een laatste 9th Gen Intel® Core™ desktop Intelprocessor i9-9900K met de overclock op 5.0 GHz, Chipset Intel Z390 en een meest recente GeForce RTX™ 2080/2070 graphics 8GB GDDR6. Het operating system is Windows 10 Pro op een M.2/SSD plus een 2,5: SATA HDD en je kan met 4 DIMM slots maximaal 128 GB geheugen plaatsen. Het scherm is een 17.3″ UHD (3840×2160), 100% Adobe RGB, IPS-level, thin bezel gaming display. De temperatuur van de laptop wordt geregeld met de Exclusive MSI Cooler Boost Titan met 4 fans en 11 heat pipes! Niet onbelangrijk zijn de 6 USB aansluitingen en de HDMI (4K@60Hz) plus een mini-display port. Dominant? … dacht het wel!


… we gaan vliegen … !

Als vlucht voor deze dag hebben we gekozen voor een VFR rondvlucht door Noord Amerika Pacific North West. Daarbij doen we 12 airports aan. De totale vluchtduur is maximaal 5 uur.


Het vluchtplan van 26 oktober 2019