FSE Weekly Update 2019-36


Hello Captains,
deze week het volgende nieuws:
– Nieuwe IvAp 1.9.3 in ontwikkeling
– Donatie aan IVAO
– MSFS2020 – Update 26 september
– De vluchten in Noorwegen
– Ken je deze 6 gemeenschappelijke luchthavenmarkeringen?


Bericht van de ontwikkeling van een nieuwe IvAP. Wij hebben een gedeelte van dit bericht voor jullie vertaald.

IVAO-leden en alle vluchtsimulatiegemeenschappen hebben gevraagd wat voor nieuwe software IVAO aan het voorbereiden is. In dit artikel gaan we je meer vertellen! We hebben zelfs niet alleen één nieuwe software, we hebben er twee!
Met de ondersteuning van IVAO’s strategische IT-richtlijnen die vorig jaar werden gepubliceerd, werd de obsessie van alle IVAO-ontwikkelaars hoe ze de hele IVAO-ervaring, op zowel ATC als Pilot-niveau, konden upgraden; .
Om te beginnen, laten we eerst begrijpen hoe het IVAO-netwerk werkt:
We hebben vier hoofdpijlers:
[1] ATC Client (bekend als IVAC: de software die luchtverkeersleiders gebruiken)
[2]Pilot Client (bekend als IVAP: de software die Pilots gebruikt om hun simulatoren aan IVAO Network te verbinden)
[3] Netwerk (bekend als FSD: dit is de goochelaar die iedereen samenbrengt op één verbonden plek)
[4] Servers (hier werken al onze tools en systemen, zodat onze leden kunnen communiceren met IVAO, zoals IVAO HQ en Division Websites, Division Website, Webeye, Voice, etc.)

De ATC- en Pilot Clients, evenals onze FSD-netwerkservers zijn al in gebruik sinds de IVAO-infrastructuur werd gebouwd. IVAO omarmt de noodzaak dat elke software voortdurende ontwikkeling nodig heeft om zijn aantrekkelijkheid te behouden en integratie mogelijk te maken voor toekomstige besturingssystemen en vluchtsimulatieplatforms.

De huidige FSD, IVAP en IVAC zijn echter niet auteursrechtelijk beschermd door IVAO, wat betekent dat IVAO geen toegang heeft tot de broncode of technische documentatie. Dit heeft het vermogen van IVAO verhinderd om belangrijke updates voor zijn software uit te voeren.

Ons eerste softwareproject was de ontwikkeling van onze nieuwe Network – SHARD-servers. Dit was een belangrijke stap, omdat het de basis en het platform vormde voor de ontwikkeling van de volgende IT-softwareprojecten.

Ons tweede softwareproject is de nieuwe Pilot Client: we zijn doorgeschakeld naar de ALPHA-testfase in een gesloten groep senior medewerkers. De Pilot Client is uiterst gecompliceerd en uitdagend, omdat de ontwikkelaars en testers veel scenario’s en configuraties moeten verwerken.

Deze omvatten meerdere instanties van flight simulator, besturingssysteemplatforms, evenals naadloze integratie van andere componenten zoals MTL, CSL, enz. We hebben eigenlijk twee ontwikkelaars die zich zeer inzetten voor dit uitdagende project. We testen de klant momenteel dagelijks, melden bugs en zowel onze ontwikkelaars als onze supportmedewerkers werken 24/7 om deze bugs en problemen aan te pakken. We zijn van plan om de BETA-testfase in de nabije toekomst te openen. In de tussentijd delen we graag enkele screenshots van de Pilot Client hieronder.

Lees het gehele artikel (in het Engels) op deze pagina


Donatie aan IVAO
Misschien hebben jullie het vorige bericht gemist omdat je niet of nauwelijks met IVAO vliegt. Evenzo goed beleven wij als flightsimmers veel plezier aan onze hobby en menigeen besteed daar vele uren aan. Mocht je een bijdrage willen leveren aan de voortgang van IVAO’s netwerk, lees dan even door.

IVAO is en blijft gratis voor alle leden. En om verder te gaan met onze uitbreidingsplannen, hebben we uw hulp nodig met donaties. Elke donatie, ongeacht het bedrag, maakt een enorm verschil voor onze organisatie, of het nu voor servers is of om ons netwerk te helpen presenteren aan de wereld in de vorm van public relations-evenementen. Elk bedrag dat u zich prettig voelt bij het doneren aan onze organisatie is ongelooflijk behulpzaam en genereus.
Ga naar https://www.ivao.aero/hq/donate.asp en help ons onze status als nummer één online virtueel luchtvaartnetwerk te behouden.


Over Microsoft Flight Simulator 2020
Enig licht in de voortgaande ontwikkeling van MSFS2020
Insiders moeten binnen de komende weken een DR-update verwachten die een voorbeeld geeft van onze producten in november.
Zorg dat je je hebt aangemeld als Insider!

De vluchten in Noorwegen
De laatste 5 vluchten die wij met de AC 11 Carenado Commander 114 maken staan inmiddels op de FLIGHTS locatie. Komende week wordt er wekelijks een beschrijving aan toegevoegd.

Quiz: Ken je deze 6 gemeenschappelijke luchthavenmarkeringen?

1) Je rolt de startbaan af om op te stijgen. Welke kleur hebben de randmarkeringen aan de zijkant van de baan?
Geel … Wit … Zwart … Wit met gele strepen?


2) Waarvoor kan het gele chevron gebied worden gebruikt?
Landing … Takeoff … Taxien … Geen van deze 3.


3) U nadert een verlichte landingsbaan. Welke kleur hebben de drempellichten?
Wit … Geel … Blauw … Amber … Groen … Rood ?


4) Je bent aan het taxiën naar baan 33 en de grondcontrole heeft je opgedragen op de baan “hold short” te houden. Aan welke kant van de startbaan moet je deze markeringen aanhouden?


5) Hoe breed is deze landingsbaan?
50ft … 60ft … 75ft … 100ft … 150ft … 200ft


6) Deze markering is bedoeld voor?


Sleep met je muis de onderstaande antwoorden aan … 😉

Antw-1: Baanrandmarkeringen zijn effen witte lijnen aan elke zijde van de baan.
Antw-2: Chevron-markeringen worden gebruikt om bestratingsgebieden te tonen die zijn uitgelijnd met de landingsbaan en die niet bruikbaar zijn voor landen, opstijgen en taxiën.
Antw-3: De drempellichten zijn groen.
Antw-4: Je moet de volle gele lijnen (zijde B) “hold short” houden.
Antw-5: Omdat de start- en landingsbaan 4 drempelstrepen aan weerszijden heeft, is deze 100 voet breed. Je kunt alle strepen en bijbehorende baanbreedtes vinden in de AIM.
Antw-6: Dit is een kritiek gebied van ILS. Wanneer de plafonds minder dan 200 voet of RVR 2.000 voet zijn, instrueert ATC vliegtuigen uit de buurt van het kritieke gebied te blijven.
Ook leuk om te lezen is deze website: https://www.boldmethod.com/