FSE Update 2019-30


Hello Captains,

Deze week even een paar kleine TECH dingetjes over
– Microsoft Flightsimulator 2020;
– JoinFS en het zien van elkaars aircraft;
– Active Sky en de windhaken;
– 1.000+ tips en trucs voor Windows 10;
en tot slot een leuke video van Matt Guthmiller over een vlucht met een DC-3 … Crossing the Atlantic in a 1930 Airliner.


Microsoft Flightsimulator 2020
… kunnen we kort over zijn. Het project loopt en is strak gepland. Mooie plaatjes … en daar blijft het voorlopig bij. Er is wat tijdverschil tussen de aangekondigde “update-dag”, dus de komende update van 22 augustus zie je pas de 23e … of je moet er voor op willen blijven. Om deze website niet te vertroebelen, is alle MSFS2020 info die gecollecteerd is, overgezet op http://msfs2020.nl. Een snelkoppeling vind je onderaan in ons menu. Deze blog is uitsluitend in het Nederlands.


JoinFS en het zien van elkaars vliegtuigen.
Wanneer je als collectief gebruik maakt van JoinFS kan je elkaars vliegtuigen zien op de airport en elders. Daaraan zijn wel een aantal voorwaarden waarmee je rekening moet houden. Om het niet moeilijker te maken dan het is, gaan wij voorlopig uit van gewoon default kisten in P3D4.5. Wanneer de sim gestart is, start je JoinFS op (altijd als administrator). In het openingsscherm ga je direct naar Bestand en kies je “Scan Simobjects”. De sim MOET gestart zijn en Simulator-knop = groen, anders valt er niks te scannen. Als het goed is, staat de installatie-map van P3D al ingevuld. Zo niet, dan zoek je de map op waar de prepar3d.exe in zit en zet je dat pad in het betreffende veld, In het blokje eronder is standaard aangevinkt Airplanes en Rotorcraft. Met deze instelling worden alle aircraft opgehaald uit de standaard locatie … /Simobjects/ …

Onder deze lijst met al of niet aangevinkte keuzes is er een leeg veld genaamd Additionele mappen. In dit veld moet de pad-vermelding komen van andere aircraft die NIET in …/ Simobjects / … zijn onder gebracht. Dit zijn bijvoorbeeld de aircraft die je met behulp van een Add-on xml activeert/installeert. In dit veld zet je voor een Beechcraft Duke B60 (die dus in de map F:\Documenten\Prepar3D v4 Add-ons\Duke B60 V2\ zit een pad worden opgegeven. Dit wordt: F:\Documenten\Prepar3D v4 Add-ons\Duke B60 V2 P3D4\SimObjects\Airplanes
Voor iedere andere aircraft die in de Add-on map is geïnstalleerd EN waarvan je het model wil inscannen, MOET er dus een regel in het veld Additionele mappen staan. Vliegt een andere captain een Duke B60 en zie je die NIET als Duke B60, dan komt deze bij jou niet voor in de tabel van gescande aircraft. Je kan dat controleren door dit tekstbestand in C:\Users\jouwnaam\AppData\Local\JoinFS\ te openen. De bestandsnaam is models – Lockheed Martin® Prepar3D® v4.txt.
Waarschuwing: er mogen in de aircraft-mappen in F:\Documenten\Prepar3D v4 Add-ons GEEN andere executables of nog niet ge-unzipte aircraft installatie mappen staan. Deze verstoren het inlezen van de modellen in deze locaties.


Active Sky en de windhaken.
Winden worden getoond door realistische “staven” die naar de richting wijzen (van) en de snelheid aangeven met vlaggen en weerhaken. Een driehoekige vlag geeft 50 knopen aan, een volledige weerhaak geeft 10 knopen aan en een halve weerhaak geeft 5 knopen aan. Wanneer meer dan één vlag / weerhaak op een staf wordt getoond, worden deze toegevoegd. Dat wil zeggen een driehoeksvlag, een volle en halve weerhaak geeft 65 knopen aan.


1.000+ tips en trucs voor Windows 10
Als er een website is die het echt alles heeft over Windows, dan is het schoonepc.nl; zet maar bij je favorieten!


Een leuke video van Matt Guthmiller over een vlucht met een DC-3 … Crossing the Atlantic in a 1930 Airliner en ja, de captain himself mr. Robert Randazzo (PMDG Simulations) zit aan de knoppen!

Een gedachte over “FSE Update 2019-30

  1. Ik geniet van elk Niews bericht dat ik ontvang en lees het van A tot Z

    Like

Reacties zijn gesloten.