FSE Update 2019-03


A word in advance for our foreign visitors. At the bottom of every page you will find Google translate that is willing to translate this Weekly Update into your own language.


Hello Captains,
deze week enkele reacties op berichten uit onze mailbox die wellicht de moeite waard zijn om te lezen.


PBR … wat is dat?
Met de update van P3D4.4 is er een (in game wereld lang bestaande) rendering techniek PBR geïntroduceerd. Deze video legt uit wat PBR is. Engelse ondertitels zijn beschikbaar.

Wat is PBR …

Block IP-adress
Er was een vraag hoe je een bepaald IP adres kan blokkeren. In een standaard router is geen voorziening om een IP-adres of een reeks adressen te blokkeren. De meest eenvoudige manier is om dit in je firewall te regelen. Maak in Windows Defender Firewall in Advanced Settings een Inbound rule aan met de gewenste IP-adressen. Zo doe je dat:

Kies W10 – Start – type Fire – Kies Windows Firewall – Kies Advanced settings – Kies Inbound Rules – Kies New Rule – Select Custom – Next – Select All program – Next-Select Block the connection – Keep Domein/Private/Public as checked – Next – Name: Blocked External IP (optional description) – Finish.
THEN: Select Properties – Select tab Scope – in Remote IP address select These IP addresses and then Add – type the IP-address or IP-range you want to block – press Apply – OK – Klaar!


TROJAN WARNING
pushno.com

Weer zo’n snurker die probeert jou te helpen … IP adres blokkeren: 127.42.0.2


Er zijn updates van onze IVAP installatie beschrijving
van Sectie 12 en Sectie 13


Intensiteit van de verlichting.
Bij overheersende verlichting is er de mogelijkheid in ORBX om een script te laten bepalen hoeveel je ziet. Kijk eens bij …\ORBX\Scripts\FTX GLOBAL Lights Configurator.exe
Laat maar weten of het geholpen heeft.


Flying is fun …. but not a joke!
Regelmatig wordt ons de vraag voorgelegd of wij on-line vliegen en of je je daarbij kan aansluiten. Het antwoord is: ja, maar alleen als je lid bent van FlightSim Eindhoven of dat wil worden. Heb je het er voorover om lid te worden van onze club?
Kijk dan even op deze pagina.
Toch on-line vliegen?
Wij hebben niet de ambitie om nog een Virtual Airline Group te creëren, want die zijn er al genoeg om bij aan te sluiten. Kijk maar eens bij de Flying Tygers Group.
Geen lid en toch hulp nodig?
Wat wij wel doen is remote support geven aan een ieder die in zijn vlieghobby een probleem ondervindt. Je krijgt altijd antwoord op je vraag en nog wel vliegensvlug ook …


… wij krijgen niet iedere dag post from Down-Under …

Licht grijze blokjes in World/Scenery Library.
De scenery library geeft een overzicht van actieve scenery (met vinkje) en niet actieve scenery (zonder vinkje). De zwarte blokjes kan je aan- of uitvinken om de betreffende scenery te activeren of niet. De licht grijze blokjes zijn de scenery-blokjes die met behulp van een add-on.xml worden aangezet. Ga daarvoor naar Add-ons in het Prepar3D Scenario scherm of later via Options/Add-ons. Er zijn een klein aantal grijze blokjes die je niet kunt uitzetten omdat die behoren tot de Default van P3D: Default Terrain, Default Scenery, 0005 Base, en een 6-tal default airports.


Volgende week een uitgebreide special over
Add-on.xml
Save landings!