FSE Update 2019-01


Hello Captains,
… beginnen wij met alle lezers een vooral gezond en vliegensvlug jaar toe te wensen … en je weet het … de beste landing is nog altijd als je er van weg kan lopen.


… meer embedded video op onze site …
De opstarttijd van Prepar3D 4.4

Website Update: met de update van WordPress 5.0 wordt het een kleurrijk geheel … de Downloads pagina is voorzien van een directe download-knop naar onze STACK.
De Contact pagina is aangepast met een Skype knop om te bellen als je een vraag of een probleem hebt… het werkt natuurlijk alleen als wij on-line zijn.

De clubpagina’s (OVER FSE) zijn gerestyled.
De “10-geboden” van FLIGHTSIM zijn deze week aan de beurt. Met de recente ervaringen blijkt toch iedere keer dat men de vlieg-pc op een wat alternatieve manier inricht en dat maakt het er voor jezelf soms niet makkelijker op. Dus aan de slag!


  1. Wat heb je nodig… om maar eens met het eerst “gebod” te beginnen. Het snelste en eenvoudigste is om met “SPECCY” je fs-pc eens te onderzoeken. De laatste versie van 2018 was v1.32 en je bent met 2 klikken klaar.

2. Controleer je hardware.
Kijk naar je schijven en denk na over hoe je deze slim gebruikt. Windows 10 draait op de C-schijf en het wordt dan plezierig als dat ook de snelste schijf van de verzameling is, immers 75 % van de taken van je sim vindt plaats in Windows. Voor een basis configuratie kom je met 100 GB al behoorlijk ver. Dus houdt het simpel … en richt je C-schijf zodanig in dat het overzichtelijk is en zonder overbodige franje.


Mappenindeling: al hetgeen te maken heeft met Prepar3D staat in 3 mappen en per definitie NIET in Program Files.

De map … /P3D4 bevat de default installatie van P3D4.4 met daaraan toegevoegd de PMDG737NGX en FTX Global compleet (Global, Vector en oLC). Nu hoor ik al zeggen … dat past nooit op een 465 GB M2-SSD…. dat klopt en daarom leg ik straks uit hoe je dat fikst, zonder dat het geld kost.

In de map …/P3D-AI zit (hoe begrijpelijk) alle AI, zoals de FTX_AU_AI, Overig AI-spul en de IVAO_MTL; alles bij elkaar ~ 12 GB en te (de-) activeren met een add-on.xml.

Tot slot de map …/P3D4-APPS … met daarin alle actieve apps die door P3D en/of door Windows worden aangestuurd: (ActiveSky, ASCA, IvAp, JoinFS, LittleNavMap, Lorby, simserver etc., etc.), kortom ook hier NIKS in Program Files… en dan heb je ook geen gezeur met rechten van bestanden.

Alle executables van de APPS staan in de eigenschappen default ingesteld als Run as Administrator.

De Microsoft standaardmappen: 3D Objects t/m Videos is verhuisd naar een kleine SSD. Voordeel daarvan is, wanneer onverhoopt de C-schijf het leven laat (en je geen back-up hebt), je data actueel en niet weg is. Overige mappen met bestanden die niet worden gebruikt, staan gerubriceerd op een 2 TB interne HDD (G:\)


Ander schijfindelingen:
op de schijf 30 staat 142 GB ORBX behorend bij C:/P3D4/ORBX …(FTX_EU en FTX_NA). Ook ruimte tekort? Zo doe je dat: lees hier hoe je ruimtegebrek oplost wanneer je C-schijf te klein wordt.En tot slot het laatste nieuws van FTX Central: Updated tot v 3.3.3.0. Gaat vanzelf. Handige tip: wanneer je TrueEarth gaat downloaden moet je 3x de download size van het bestand als ruimte hebben op je download locatie. Als je dat niet hebt… kies dan in FTX Central een andere locatie (bijv. G:\temp) om te downloaden en te unzippen.
Bij True Earth Netherlands HD komt er eerst ~ 75 GB aan zip binnen…daarna wordt dit ge-unzipped (nog eens 75 GB) en daarna wordt er ge├»nstalleerd op de locatie waar het hoort te staan. Tot slot wordt de zip en de unzip verwijderd.

Geef een reactie op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s