NAVIGRAPH SURVEY 2018


Hello Captains,
de laatste Weekly Update van 2018.
Even een terugblik op onze nieuwsbrieflezers: 1 januari 2018 waren er dat 297.
Per vandaag zijn wij gegroeid naar 367, waarvan er 216 geabonneerd zijn op de Nederlandse versie van onze nieuwsbrief.

Dan een rapport van Navigraph als organisator van een enquête die je waarschijnlijk wel voorbij hebt zien komen. Op de website hebben wij de volledige (helaas alleen in het Engels) uitslag gelinkt. Meer dan 15.000 respondenten hebben bijgedragen, waardoor deze enquête de grootste in zijn soort is. Met 77 vragen is het ook de meest uitgebreide, met betrekking tot demografische gegevens, evenals simulatie-voorkeuren en gewoonten. Dit jaar bevatte het onderzoek ook specifieke vragen over Virtual Reality en Free Route Airspace.

Wat opmerkelijkheden over ons “vluchtgedrag” … is uitgewerkt in dit rapport. Lees er maar eens doorheen en kijk of je jezelf hierin kan terugvinden. Volgend jaar gaan we aandacht besteden aan o.a. on-line vliegen met bijbehorende netwerk-aangelegenheden, kaartlezen, vluchtplannen maken en onze vaardigheden (pagina 66). Want zeg nou zelf… als we alle techniek achter de rug hebben, gaat het uiteindelijk om het vliegen.

Tot slot van deze laatste 2018 Weekly
wensen wij alle lezers een plezierige oudejaarsviering
en een gezond 2019 met veel vliegplezier.

FlightSim Eindhoven – Just Plane Fun