Weekly Update 51


Het NL2000 team verrast zijn gebruikers met Kerstmis met de eerste packages van de aangekondigde versie 5. De ondergrond van Nederland is nu per provincie beschikbaar in 2 resoluties 1m/pixel en 50 cm/pixel.
Allebei gebaseerd op luchtfoto’s uit 2017. Deze nieuwe ondergrond is bruikbaar voor FSX, P3Dv3 en P3Dv4 of hoger. We adviseren om de 50 cm/pixel ondergrond alleen te gebruiken op snelle computers met een snelle grafische kaart. Voor de minder snelle systemen is de 1m /pixel ondergrond beter geschikt, deze heeft een mindere resolutie maar is inhoudelijk gelijk aan de 50cm /pixel variant.

De nieuwe 3D package v5 is alleen bruikbaar voor P3Dv4 of hoger.
Hierin onder andere het windmolen park Gemini met het voor helikopters landbare service platform en het in aanbouw zijnde helikopter platform aan de Eemshaven.
Voor P3Dv4 is nu ook een AI package beschikbaar, zodat de Nederlandse velden ook in P3Dv4 weer AI traffic kennen.

Gebruikers van FSX en P3Dv3 dienen de oude library v4 te blijven gebruiken. Nog niet alle NL2000 vliegvelden zijn volledig compatibel met de NL2000 v5 ondergrond. In de komende maanden zullen waar nodig nieuwe packages uitgebracht worden om de vliegvelden beter aan te laten sluiten op de ondergrond.

Om alles te installeren is de nieuwste installer versie 4.0.88 nodig.
En de handleiding is voor versie 5 herschreven. Alles te downloaden vanaf de website van NL2000 : www.nl-2000.com

Happy flying
Joop Mak – NL2000 team