GETTING THE MOST


Manual INTRODUCTION

PAGE 0.00.114 – 0.0.119 | GETTING THE MOST FROM YOUR PMDG 737NGX |

PAGE 0.00.120 | P3D VIEW SYSTEM AND THE PMDG 737NGX |

114-Main Panel View – Virtual Cockpit:
We hebben een aanzienlijke hoeveelheid werk besteed aan het creëren van de rijkste virtuele cockpit-omgeving die mogelijk is voor de gebruiker van de PMDG 737NGX. Om het meeste gebruik van de cockpit te krijgen tijdens het opstijgen, vluchten en landen, raden we aan dat u de cockpit betreedt en, terwijl je  in de “captains view” kijkt, de zoomfactor instellen op 0,60.
TIP: In P3D4 moet de Wide-View Aspect Ratio  aangevinkt staan (Options-Graphics-Display)
Pas vervolgens de pitch hoogte van uw weergave aan (houd de spatiebalk ingedrukt en beweeg uw muis) totdat de onderkant van de schermen netjes langs de onderkant van uw beeldscherm valt. Dit geeft je een weergave die het volgende nauw benadert:
U zult merken dat deze weergave configuratie u een duidelijk beeld geeft van de displays van de captain, evenals van de belangrijkste instrumenten.

115-Working with the Heads-Up-Display:
Om een volledig gecollimeerd* heads-up-display combinatie glas te maken (zeg maar HUD), terwijl we ook gebruik maakten van de populaire techniek om landingsverlichting te creëren, moesten we een aantal compromissen sluiten die belangrijk voor je zijn om te weten:
U kunt niet door het combiner-glas heen “klikken”. Om op iets te klikken dat zich achter de HUD bevindt, is het noodzakelijk om het glas even in te schuiven voor toegang tot de schakelaars achter het glas. Om dit gemakkelijk te maken, hebben we een eenvoudig te gebruiken klik spot gemaakt om de HUD snel en gemakkelijk in en uit te klappen. De klik spot bevindt zich in de linkerstijl van het voorste venster van de captain.

*Noot FSE: Een collimator is een systeem dat een evenwijdige stralenbundel vormt (als van een oneindig verre stralingsbron).

115-Pilot’s Head Position Changes Slightly In Turns:
Bij het creëren van het gecollimeerde heads-up-geleidingssysteem, hebben we gemerkt dat de hoofdpositie binnen de cockpit enigszins verandert, afhankelijk van de richting van het vliegtuig. Dit is normaal voor P3D en zal geen negatieve invloed hebben op uw vermogen om het heads-up-geleidingssysteem te gebruiken, omdat we de tijd en moeite hebben genomen om u een gecollimeerd scherm te geven.

115-Sometimes the Heads-Up Projector blocks view of the overhead panel:
Wanneer u op de stoel van de captain zit, kan de behuizing rond de HUD,  delen van uw zicht op het overhead-panel blokkeren. Om de impact te minimaliseren, hebben we een klikspot op de projector behuizing geplaatst  waarmee u de projector kunt verkleinen om uw zicht op het overhead-panel te verkleinen.

116-Occasional Artifact Conflicts between combiner image and panel:
Als onderdeel van ons werk om u een realistisch, volledig gecollimeerd headsup-display te bieden, hebben we een paar kleine artefacten moeten accepteren die af en toe plaatsvinden tussen de bovenkant van het verblindingsscherm en het combinatiebeeld. U zult ook merken dat ’s nachts, wanneer de landingslichten branden, dat de ruitenwisser subtiele tekenen van verlichting vertoont. Dit zijn artefacten die we binnen de simulatie hebben geaccepteerd om onze klanten de beste balans te bieden tussen een volledig gecollimeerd heads-up display en de populaire externe verlichtingsmogelijkheden van aangepaste volumetrische landingslichten.

116-Discoloration viewing through the combiner screen:
Tijdens previews van dit product vroegen sommige klanten zich af wat de kleurtint is die door het combinatorglas wordt gezien. Dit is een realistisch visueel artefact dat je zou zien terwijl je in het echte vliegtuig zit en we hebben deze tint bewaard in de PMDG 737NGX.

Noot FSE: je kan  met de knop HUD BRT de  helderheid instellen door de knop in te drukken en te draaien. Er zijn 2 standen: MAN  en AUTO. 

116-Using the landing lights gang-bar:
De Boeing 737 heeft vier lichtschakelaars om de vaste en intrekbare landingslichten te activeren. Om de activering van deze lampen te vereenvoudigen, zag Boeing het gepast om een “gang-bar” te installeren waarmee je alle vier de lichten met één enkele inspanning kunt inschakelen.
Je kunt de Gang-bar gebruiken om de landingslichten in de PMDG 737NGX uit te breiden door ergens links op de Gang-Bar te klikken.

We hebben een aantal extra functies toegevoegd door met de rechtermuisknop op de Gang-bar te klikken om alle vier de landingslichten met één klik uit te schakelen. De Gang-Bar werkt natuurlijk niet op deze manier in het vliegtuig, maar we dachten dat dit extra stukje gemak logisch was om op te nemen.

117-Retractable yoke:
De afmetingen van de yoke, de schaal en de relatieve positie ten opzichte van de piloot is nauwkeurig in de PMDG 737NGX. Dit is de reden waarom je de displays tijdens het vliegen duidelijk over de bovenkant van de yoke kunt lezen. (Een factor die vaak wordt gemist in add-on
vliegtuigen.)
Een van de beperkingen die de P3D op jou als piloot legt, is het onvermogen om gemakkelijk heen en weer te leunen, of om je lichaam te bewegen ten einde het bereiken of zien van schakelaars, knoppen of displays te vergemakkelijken.
We raden ten sterkste aan om de mogelijkheid te verkennen om een ​​TrackIR-pakket te installeren, omdat dit het gevoel van “er zijn” sterk verbetert, doordat je deze beperking binnen P3D kunt verhelpen: http://www.naturalpoint.com
Meestal gebruik je je muis om je hoofd te bewegen en in- en uitzoomen is perfect aanvaardbaar, maar af en toe kan geometrie in de cockpit je vermogen om gegevens in te voeren in de FMS bijvoorbeeld belemmeren.

Om dit ongemak zo veel mogelijk te beperken, hebben we het voor u mogelijk gemaakt om de yoke naar de vloer van het vliegtuig terug te trekken om een ​​duidelijke gezichtslijn “vrij te maken”  van de normale hoofdpositie naar het FMS-toetsenbord.
Je kunt de yoke intrekken door eenvoudig op de bovenkant van de kolom van de yoke te klikken.

118-Alternate TO/GA click spot:
Wanneer u met het vliegtuig vliegt, bevindt de TO / GA-knop zich redelijk comfortabel onder de toppen van uw vingers aan de bovenkant van de gashendelkolommen.
Helaas hebben we niet allemaal volledig bruikbare replica’s van de 737-throttle-module om met onze P3D-setup te gebruiken. Daarom hebben we een aantal functies toegevoegd om u te helpen het TO / GA-proces te beheren alsof u het onder handbereik hebt.
Ten eerste kun je op de echte TO / GA-knop klikken als je wilt, maar dit is misschien niet erg handig, vooral wanneer je een Go-around op lage hoogte inzet.
Vervolgens kunt u een toetscombinatie toewijzen met behulp van het menu met toetsopdrachten. Dit geeft je een eenvoudig toetscommando van je keuze om te gebruiken in plaats van een TO / GA-knop.
Ja kan deze toetscombinatie ook toewijzen aan een knop op uw flight simulation-hardware en dit geeft u de beste replica van een echte TO / GA-knop.
Als laatste redmiddel hebben we voor uw gebruiksgemak een “TO / GA-klikspot” op een onbewoonde plaats van de MCP geplaatst. Door te klikken op deze locatie (naast de FD knop en onder de COURSE draaiknop) in de 2D of VC krijgt u volledige TO / GA-functionaliteit.

119-Keyboard Direct Entry for CDU scratchpad:
Om tekens en cijfers in de FMS in te voeren, kunt u eenvoudig met de muis op de CDU-toetsen klikken om uw vinger te simuleren. Omgekeerd kunt u ook de Keyboard Direct Entry-methodologie gebruiken die we voor de eenvoud hebben toegevoegd.
Om de Toetsenbord Direct Entry-mogelijkheid te activeren, houdt u simpelweg de TAB-toets ingedrukt en typt u op uw toetsenbord zoals u normaal zou doen.
Wanneer u de TAB-toets ingedrukt houdt, verschijnt er een groene rechthoek rond het CDU-kladblok, waarmee wordt aangegeven dat directe invoer van tekst nu mogelijk is.
Als u de lijn-selectietoetsen in deze methode wilt manipuleren, houdt u eenvoudigweg de TAB-toets ingedrukt en drukt u op een van de functietoetsen (F1-F12) om de lijn-selectietoetsen 1L -6R te simuleren.

120-P3D VIEW SYSTEM
We hebben een aantal vooraf opgemaakte weergaven toegevoegd die u kunt gebruiken. U kunt door de weergavetypen scrollen met de combinatie “S” en “SHIFT + S” en vervolgens door de afzonderlijke weergaveposities bladeren met de combinatie “A” en “SHIFT + A”.
We moeten ook opmerken dat we de CAPTAIN- en FIRST OFFICER-standpunten vooraf hebben gepositioneerd zodat ze correct zijn geplaatst volgens de ‘oogpositie vereisten’ die door Boeing in de vlucht met de hand zijn vastgesteld.

Vooraf geformatteerde weergaven bij deze versie zijn als volgt:

 • 1) Cockpit-weergave
  • a) Positie van VC Captain.
  • b) Positie van VC First Officer
  • c) VC AFT overhead-panel
  • d) VC Lower Overhead Panel
 • 2) Spot View (blader door de gebruiker selecteerbare opties met de “A” -toets.)
 • 3) Tower View (Blader door de gebruiker te selecteren opties met behulp van de “A” -toets.)

We hebben tijdens onze eigen testen van het vliegtuig ontdekt dat de Virtual Cockpit over het algemeen gemakkelijker te gebruiken is als je je hoofd kunt draaien om rond te kijken in de cockpit met de head-switch op een joystick of met de muis terwijl je de spatiebalk vasthoudt.
Om de centrale kijkpositie te resetten, drukt u eenvoudig op “CTRL + SPACE”
Om de zoom-resolutie te resetten druk je op BACKSPACE.

Terug naar de PMDG SITEMAP