OPTIONS – SIMULATION


Manual INTRODUCTION

PAGE 0.00.85 – 0.00.89 |CDU: PMDG SETUP | < OPTIONS  | < SIMULATION

Na de eerste reeks < AIRCRAFT instellingen gaan we nu kijken naar de tweede  optie in de CDU. Dit is PMDG SETUP OPTIONS met 4 secties. De manual begint hiermee op pagina 0.00.84 en eindigt met pagina 0.00.93.
Aanbevolen om geheel te lezen..

 

 • L1 < SIMULATION:
 • L2 < PERFORMANCE
 • L3 < KEY COMMANDS
 • L4 < SOUND
 • L5
 • L6 RETURN TO < SETUP

 • L1 < SIMULATION: Met dit menu kunt u een aantal functies  wijzigen in de simulatie, zoals onderhouds-storingen, items in de gebruikersinterface en andere algemene kenmerken die van toepassing zijn op alle staartnummers van vliegtuigen om zo de simulatie naar uw smaak aan te passen.  Er zijn 3/3 PAGES.
 • L1-PAGE 1/3: < SERVICE BASED FAILURES: Wanneer u service-gebaseerde storingen gebruikt, ervaart u een zeer realistisch statistisch model voor mechanische storingen die de ouderdom en operationele ervaring van het vliegtuig gebruiken om uitval van apparatuur te voorspellen op een manier die vergelijkbaar is met de praktijkervaring van 737NG type vliegtuig gebruikers. Dit model is gemaakt met behulp van real-world data die de Mean Time Before Failure (MTBF) definiëren voor bijna elk operationeel deel van het vliegtuig. Aangezien dit het geval is, verslijt de apparatuur en treden er mechanische storingen op, waardoor u het Quick Reference Handbook moet gebruiken om mechanische storingen te beheren en daarnaast de menu’s Aircraft Maintenance in de FMS, om het vliegtuig tijdens het gebruik ervan te onderhouden.
 • L2-PAGE 1/3: < PAUSE AT TOP OF DESCENT: je kan de sim pauzeren wanneer je tijdens de vlucht TOD hebt bereikt: Yes of No
 • L3-PAGE 1/3: < SYNC CAPT AND F/O BARO: Captain en F/O zijn beide verantwoordelijk voor hun eigen barometer settings. Aanbevolen om dit uit te zetten met multi crew cockpit.
 • L4-PAGE 1/3: < SYNC CAPT AND STBY BARO: als L3 allen voor de standby altimeter settings.
 • L5-PAGE 1/3: <IRS OPTIONS: Het submenu IRS-opties biedt u enkele opties om de manier aan te passen waarop het IRS binnen de simulator werkt. U kunt kiezen hoe lang het duurt voordat de IRS is uitgelijnd (met L1-L2-L3) en/of de IRS de laatst bekende geheugen-positie (met L5) van het vliegtuig behoudt op het moment dat deze werd uitgeschakeld.
  • L1-ALIGNMENT TIME: Normaal gesproken duurt het ongeveer tien minuten voordat de IRS is uitgelijnd, een periode waarin het vliegtuig niet kan worden verplaatst. Soms is dit niet handig in een simulatie, daarom hebben we een aantal alternatieven geboden om u in staat te stellen de IRS sneller af te stemmen:
   • REALISTIC:  volledig euitlijning duurt 10 minuten.
   • FAST (30SEC) : dus geen 10 minuten maar 30 sec.
   • INSTANT: direct uitgelijnd
  • USED LAST MEMORY POSITION: Een moderne IRS / FMS is in staat te herinneren waar het zich bevond ten tijde van “powered off”. U kunt dit simuleren door deze functie in te stellen naar YES (=default).

 • NEXT PAGE SIMULATION 2/3
 • L1-PAGE 2/3: < SET P3D LOC CRS: dit betreft als de LOC-koers niet correct is ingesteld om overeen te stemmen met de P3D hard-gecodeerde informatie. Het vliegtuig kan de localizer niet correct besturen als de CRS-knop onjuist is ingesteld. Om dit te compenseren, raden we aan om deze optie in te stellen op ON en we zullen de geschikte P3D-localizer-koers uitlezen en wordt de instelling aangepast.
 • L2-PAGE 2/3: < REALISTIC AP ENGAGEMENT: deze optie kan worden gebruikt om desgewenst het aansturingsproces van de automatische piloot te vereenvoudigen. Indien ingesteld op “Realistic AP Engagement = ON” vereist de autopilot dat het vliegtuig zich in een uitgebalanceerde trim-toestand bevindt, voordat er een commando wordt geaccepteerd om te activeren. Dus als u de “elevator”op zijn plaats houdt om de gewenste vliegbaan te behouden, moet u de vliegtuig opnieuw trimmen, totdat kracht op de joystick/stuur niet langer nodig is om de gewenste vliegbaan te behouden.
  Als u “UIT” selecteert, wordt dit proces vereenvoudigd voor degenen die net met de simulator leren vliegen. Als u merkt dat de automatische piloot het niet doet wanneer u op de CMD-knop drukt, raadpleeg deze paragraaf als opfrisser!
  Onthoud dat als u deze optie op ON zet, u er zeker van moet zijn dat het vliegtuig is getrimd, dat de flight director gecentreerd is en dat u de elektrische trim niet gebruikt op het moment dat u op de knop van de A/P Engage-CMD drukt.
 • L3-PAGE 2/3: < SHOW THRUST LEVER POS: Wanneer het vliegtuig wordt gevlogen met behulp van auto throttle, raakt de positie van de throttle snel uit synch met de stand van de joystick. Dit kan een ongemakkelijke stuwkracht-verandering bij het loskoppelen van de autothrottle maken bij een APPROACH of onmiddellijk voorafgaand aan een landing. Om te voorkomen dat u snel uw throttle moet aanpassen om een ​​stuwkracht-verandering te vermijden, hebben we een systeem bedacht waarmee u
  eenvoudig uw gasklepstand met de automatische gasklepstand synchroniseert:
  Door Show Thrust Lever Position op ON te zetten, zult u merken dat het verplaatsen van uw throttles terwijl de auto-throttles zijn ingeschakeld ervoor zorgt dat er een kleine cyaan marker op de binnenkant van de motor N1 drukringen op de bovenste engine display-eenheid verschijnt. Het cyaan merkteken toont u de huidige positie van uw joystick gaspedaal. Plaats de cyaanmarkering op dezelfde locatie als het vinkje voor de witte gashendel op dezelfde boog, en u zult uw gaskleppen op de juiste manier laten synchroniseren met de huidige auto-throttle setting.
 • L4-PAGE 2/3: < A/T MANUAL OVERRIDE: Met deze optie kunt u beslissen hoe u wilt dat de auto-throttle reageert op wijzigingen in de joystick throttle-positie. In het vliegtuig zal het wijzigen van de stand  van de throttle de stuwkracht van de motoren tijdelijk veranderen, maar ze zullen terugkeren naar de vorige positie wanneer ze worden vrijgegeven, tenzij de autothrottle in de HOLD- of ARM-modus staat.  U kunt dit realistisch simuleren door de optie <IN HOLD/ARM MODE ONLY te selecteren.
  Als u het proces een beetje wilt vereenvoudigen tijdens het leren vliegen, kunt u <NEVER selecteren (in dat geval wordt elke beweging van uw joystick gaspedaal genegeerd door de auto-throttle) of kunt u < ALWAYS selecteren. In dat geval zal de auto-throttle altijd toelaten om de gewenste stuwkracht te negeren door simpelweg de throttle te bewegen. We raden aan dit in de modus <IN HOLD / ARM ONLY te zetten, omdat dit de meest realistische modus is.
  OPMERKING: Als de auto-throttle in de HOLD- of ARM-modus staat en u de joysticks op de joystick beweegt, zal de motor zijn stuwkracht veranderen. Als u hier problemen mee heeft, stelt u deze optie eenvoudig in op < NEVER.


 • NEXT PAGE SIMULATION 3/3
 • L1-PAGE 3/3: < PNF CALLOUTS (3 options): selecteert voice callouts door de F/O (die niet vliegt) voor V1, VRotate en V2 met resp. L1-L2 en L3 Yes of No
 • L4-PAGE 3/3: < TAB KEY FOR CDU INPUT: Deze functie maakt gebruik van jouw toetsenbord en de Directe Entry-methode. Om de functie te activeren, houdt u gewoon de TAB-toets ingedrukt en tikt u op uw toetsenbord zoals u normaal zou doen (alsof u shift ingedrukt hield om hoofdletters in te typen). Als u de TAB-toets loslaat, wordt de toetsenbordfunctie weer normaal.
 • L5-PAGE 3/3: < PILOTS IN EXT VIEW: met L5 kan je de piloten uit de cockpit verwijderen, bijv. tijdens het parkeren bij een terminal.