LIMITATIONS OF THE SIMULATOR


Manual INTRODUCTION

PAGE 0.00.121 | LIMITATIONS OF THE SIMULATOR|

De meeste beperkingen die we hebben gevonden, zullen door de meeste gebruikers nooit worden ervaren. Een paar moeten echter in gedachten worden gehouden, omdat ze essentieel en belangrijk zijn tijdens het gebruik van de sim. Hierbij de verkorte versie:

 • Simulation Rate:
  • De simulation rate (in P3D: Options-Simulation Rate) moet worden beperkt tot 8x om te zorgen voor een juiste functie van de autopilot. Ook moet deze worden beperkt tot 8x om te zorgen voor een juiste functie van het brandstof-systeem.
 • Het gebruik van externe PAYLOAD en FUEL programma’s:
  • Gebruik geen niet-PMDG-producten om het aircraft.cfg-bestand te wijzigen.
  • Gebruik geen niet-PMDG-producten  om de FUEL-load van het vliegtuig te wijzigen.
  • Gebruik geen niet-PMDG-product en om de PAYLOAD van het vliegtuig te wijzigen.
 • Het gebruik van niet-PMDG visuele modellen:
  • De PMDG 737NGX heeft meer dan 1000 bewegende delen. Met de uitzondering van een paar basisfuncties, worden alle animaties bestuurd door PMDG’s interne simulatie en worden niet gecontroleerd door P3D. Als je probeert het visuele model PMDG 737NGX te vervangen door een niet-PMDG-model, verlies je bijna alle animatie en functie voor het externe model.
 • Hardware:  toe-brakes gebruikers:
  • Als u toe-brakes gebruikt, zoals die bijv. gemaakt worden door CH Products, willen we je erop wijzen dat om het juiste “afschakelen” van het auto-remsysteem te bewerkstelligen, er een aantal beperkingen zijn aangebracht die voorkomen dat de P3D-logica onbedoeld de autobrake-release-logic op ongepaste wijze overneemt. Dit betekent dat, om de autobrake te ontgrendelen met je hardware, je met toe-brakes je de remmen twee keer snel moet bedienen en een grotere druk toepassen dan de auto-brake momenteel doet. Dit is anders dan de rem-gerichte ontkoppeling van het vliegtuig, maar het was onvermijdelijk.
 • Externe flightpanning programma’s:
  • Flightplan .rte-bestanden die zijn gemaakt met externe flight-planning-programma’s of websites zullen de start- en landingsbanen, SID’s, STAR’s en approaches die zich hierin bevinden, ontdaan worden bij het importeren in de FMC. Daardoor wordt alleen het enroute-gedeelte ingevoerd. Routes die zijn opgeslagen met de FMC zelf, behouden deze items nog steeds. Dit is gedaan omdat deze programma’s in veel gevallen onzinnige terminal procedure-gegevens toevoegen, die vervolgens de FMC zouden laten crashen of in het algemeen vreemde routes zouden veroorzaken. Bovendien bevatten COROUTES geen banen en terminal-procedures in ‘real life’ omdat ze vaak veranderen met de actuele windrichting op de dag van vertrek. De start- en landingsbanen, SID’s, STAR’s en naderingen worden normaliter handmatig ingevoerd door de bemanning bij toewijzing door ATC, zelfs als een COROUTE werd gebruikt voor het enroute-deel van de vlucht.
 • Terug naar de PMDG SITEMAP