X-plane 1


Op deze pagina beginnen we met onze eerste ervaringen met X-Plane-11 DEMO versie. Downloaden van deze demo doe je het gemakkelijkst met deze link. Na het downloaden, niet verslepen maar gewoon installeren op een schijf waar je genoeg (12 GB)  ruimte hebt. Na installatie vind je dit niet terug in ‘Programma’s en onderdelen. Dus heb je er genoeg van…dan rechter muis op de installatie map en verwijderen.

Na de installatie.
Je hebt XP geïnstalleerd en bij voorkeur op een aparte schijf in bijvoorbeeld de map F:\X-Plane 11 of met een ander naam die jij hebt gekozen. Dit is het voorbeeld. Wil je weten aan welke eisen je pc moet voldoen? Lees dit dan even in de F A Q. Dan gaan we nu kijken in de mappen.

De mappen.
XP is begrijpelijk van opzet. De meeste namen van de mappen hebben dan ook geen nadere uitleg nodig.
Aircraft: in deze map vind je een aantal submappen met de standaard aircraft van Laminar Research.
Airfoils: dit is een map met gegevens hoe de vleugels van een aircraft gevormd zijn. Doen we niets mee.
Custom Data: is een map voor nieuwere navigatie data van de global database. Het betreft bestanden earth_nav.dat, earth_awy.dat en earth_fix.dat. In deze map is een Readme.txt bestand aanwezig met nadere uitleg.
Custom Scenery: de naam zegt het al. Hier staat de scenery packs die standaard in XP aanwezig zijn en straks ook de scenery die wordt toegevoegd. Bij het opstarten van XP wordt het bestand scenery_packs.ini iedere keer ververst. Let op de datum en tijd van het bestand.
Verder is het van belang dat de volgorde van de scenery_pack regels in het bestand scenery_packs.ini correct is.
Lees een beschrijving in de F A Q

Global Scenery: bevat de Earth_nav_data van de sim (en de demo sim)
Instructions: bevat alle soort informatie en schermafbeeldingen. Met o.a. de X-Plane Manual, de X-Plane FMS Manual.
Output:
Resources:
Weapons:
Overige bestanden in de root van XP:

[wordt niet vervolgd]