Embraer E-Jets Configuration Tool


Een van de vele voordelen van de Feel There’s Embraer E-Jets add-on is dat het werkt in combinatie met de FSX Embraer E-Jets Configuration Tool. Deze gratis, eenvoudig te gebruiken tool is goed te gebruiken met je eerder opgedane Embraer E-Jets ervaring.

steam_2016-11-20_12-37-12

Hoe te installeren.
Download de Configuration Tool vanuit je Steam Bibliotheek. Zie onderstaande screenshot als een visueel hulpmiddel. Ga naar Library en selecteer Tools. Zet in het zoekveld FSX en voila..daar staan de Tools. Gratis te downloaden.

2016-11-20_12-52-15

Zodra het hulpprogramma is gevonden, gewoon dubbelklikken of klik met de rechtermuisknop en druk op Install Game. Nadat deze tool is geïnstalleerd, vind je hem terug in het overzicht van Steam in je systeemvak. Rechter muis op het Steam icon en uitlezen in het overzicht.

Het openen van de Configuration Tool
Selecteer uit het overzicht van je games de regel FSX Embraer Phenom 100 Configuration Tool.
De configuratie-app zelf is niet erg complex.
De screenshot hieronder is een voorbeeld van hoe deze zal lijken na het openen –> Phenom Configuration:

phenomsetup_2016-11-20_12-57-49

De configuratie-app heeft 8 tabs, waarvan de instellingen bijna vanzelfsprekend zijn.

Preferenties: hier stel je de joystick interactie in vs. Autopilot,  de Top of Descent Control (TOD) pauze bij 20 nm, levensduur van de batterij, neuswiel stuurbegrenzer boven de 40 kts en de co-pilot callouts.

phenomsetup_2016-11-20_13-03-33
phenomsetup_2016-11-20_13-14-37


Load Manager: (zie de afbeelding hierboven) kan je de payload (vracht, passagiers, etc) te wijzigen.
Displays: kunt u uw gewenste eenheden te selecteren voor de druk en gewicht.
FPS: met de schuifregelaars op deze pagina stel je de refresh rates van de instrumenten (PFD, MFD, EICAS, ISI, en FMS). Afnemende refresh rates zullen resulteren in hogere landschap prestaties binnen FSX: Steam Edition. Elke computer systeem is anders, dus je moet verschillende instellingen proberen om de prestaties te maximaliseren.
Startup: zet de toestand van het vliegtuig bij het laden in FSX: SE en je hebt daarbij de keuzes voor Plane Mode en Screen Mode. Lat de Screen mode op Wide (16:9) staan. De Plane MOde kan je als standaard instellen  met een radio button op Cold and Dark, Ready to start engine of met draaiende motoren.
Sound: hiermee stel je het volume in van de call-outs
Joystick: configureer hier de joystick, of yoke, toetsen voor Touch Control Steering (TCS) controle, automatische piloot snelkoppeling en TO / GA.
Keyboard: zorgt voor de persoonlijke instellingen van je keyboard. Dubbelklik op een instructie regel wanneer je dit wil aanpassen