Prepar3D® Setup V1.4


Download P3D en controleer de bestanden [Check sum] Inmiddels is versie 1.4 uitgebracht. Het verhaal is er na V1.3 niet anders door geworden, maar… deze 1.4 versie vereist een volledige herinstallatie!

 1. Ga (nadat je bent aangemeld op de site) met deze link naar de website van http://www.prepar3d.com/purchased_downloads/
 2. Download de installatie instructies, de relase notes en de 3 zip bestanden
 3. Controleer de MD5 Checksum met dit programma. Als er eng verschil is met de opgegeven waarde, download dan de zip opnieuw.
 4. Unzip de bestanden in een folder op de C: schijf
 5. Voordat je begint: wanneer je P3D ergens anders wilt installeren dan aangegeven in de installatie instructies, gaat het -zonder kennis van zaken – mis. Toch doen?
 6.  Zorg er dan voor dat je op de gekozen locatie volledige lees- en schrijfrechten hebt. Hoe je dat doet, lees je in een artikel onder Window-7.
 7. Lees voor je verder gaat de installatie instructies van de fabrikant door.

Installeren met de Prepar3d Academic Flat Installer:

P3D14-downloadIn dit voorbeeld zijn de 3 zip bestanden geplaatst in een folder H:/Prepar3d.

p3d14-flatinstallerNa het unzippen is er in deze folder een map H:/Prepar3d/Prepar3D Academic Flat Installer aangemaakt met deze inhoud.

Neem de installatie instructies ter hand en voer deze uit. Rechter muis op Setup.exe en Uitvoeren als administrator

Wanneer P3D zegt Microsoft ESP SimConnect Client te willen installeren, zeg dan ja. (Let op: iedere versie van P3D heeft zijn eigen SimConnect; dus niet mee rommelen!)

Verder verloopt het installatieproces als bij iedere software. Dit is wat je krijgt na (in mijn geval) 14 minuten; als dit gedaan is kan de folder met de installatiebestanden worden verplaatst of verwijderd.

Activeren van de software

Na installatie moet de software worden geactiveerd.

 1. Ga naar de root van P3D en klik met de rechter muis op prepar3d.exe en voer uit als administrator (!)
 2. Volg de instructies…klaar!
 3. Na activeren van deze Prepar3D® client begint de sim te laden, maakt de scenery index aan en creëert systeem bestanden.
 4. De laatste stap is de Learning Center Module te activeren: rechter muis, uitvoeren als administrator op het bestand LearningCenter.exe
 5. Happy flying!
 6. ADVIES: onder het motto eerst gewoon en dan kunstjes….joystick er aan en eerst op verkenning gaan en alle standaard functies uitproberen, activeren, bewaren enzovoorts. Als het allemaal goed werkt, maak dan een volledige systeem back-up!

In geval van herinstallatie In geval van mogelijke herinstallatie vanwege veranderende hardware of locatie zal de software opnieuw geactiveerd moeten worden. Shift toets indrukken en tegelijkertijd rechter muis op het bestand prepar3d.exe.

Denk er aan dat je de eerder geïnstalleerde folders ook handmatig verwijderd, het register schoonmaakt. Lees dit in de installatievoorschriften.

C:/Program Files (x86)/Lockheed Martin/Prepar3D (of een andere installatie locatie) C:/ProgramData/Lockheed Martin/Prepar3D C:/Users/*USERNAME*/AppData/Local/Lockheed Martin/Prepar3D C:/Users/*USERNAME*/AppData/Roaming/Lockheed Martin/Prepar3D C:/Users/*USERNAME*/Documents/Prepar3D Files

Wanneer de herinstallatie mislukt, stuur je een e-mail naar licensing@prepar3d.com en je wordt geholpen.

FAQ Antwoorden op de meest  gestelde vragen staan op de webste van PREPAR3D®