FSX Host Server Setup


Aanbevelingen bij het inrichten van een FSX Host Server

 1. Gebruik een speciale PC met FSX SP1 SP2 om in te richten als host server.
 2. Host met behulp van de keuze Air Traffic Controler, omdat dit de server minder belast dan een aircraft.
 3. Gebruik de standaard poorten van 6112 tot 6122 met de laagste voice compressie en laat het vinke bij Client Settings – Enable voice communicatie open.
  Zet in het veld Other een minteken voor het getal Connection time out en Keep alive (-90.00 en -15.00)
 4. De enige inkomende wijzigingen in de firewall van je router en je antivirussoftware firewall is om UDP 6112 – 6122 door te laten.
 5. Alle andere verbindingen zijn alleen uitgaand en deze zijn normaliter standaard voor firewalls toegestaan. Zorg ervoor dat het (interne) IP adres van de FSX Host Server niet geblokkeerd is in de router.
 6. Reduceer op de FSX Host Server machine alle details tot 10 frames per seconde.
 7. Ga naar speedtest.net  en controleer de bandbreedte voor uw serververbinding met een server dicht in de buurt (Eindhoven – Hosted by Edutel
 8. De upload snelheid is het belangrijkste voor hosting en is vaak slechts ongeveer 1 Mbit.
 9. Iedere speler  heeft ongeveer 50Kbit nodig en met een 1Mbit verbinding (upload) betekent dit dat er niet meer dan 20 gebruikers ondersteund kunnen worden voordat pakketten gedropt worden.
 10. Daar komt bij de gebruikte bandbreedte die nodig is voor een Skype verbinding of Voice van FSX. Zijn er meerdere sessies met voice, dan gebruik je een bandbreedte van minimaal 150 Kbps en dat betekent dat er slecht 7 spelers in een 1 Mbps upload passen.
 11. Pas op met het gebruik van  niet-standaard FSX vliegtuigen. Sommigen werden niet ontwikkeld met de gedachte om deze vliegtuigen te gebruiken in een MP Sessie en kunnen 10 keer (of meer) netwerkverkeer genereren.
 12. Met een FSX Server connectie van 1Mbit upload kan slechts een van deze vliegtuigen  leiden dat de server te zwaar belast wordt en crasht.
 13. Vergeet ook niet dat andere gebruikers (op eigen locatie) het gebruik van uw internet beïnvloeden. Dat geldt dus ook wanneer je andere applicaties draait op neven machines.
 14. Als je de Multiplay sessie wil verlaten, doe dat dan in omgekeerde volgorde en keer terug naar Free flight.
 15. Als vuistregel geldt, ongeacht de download snelheid die je behaalt, minimaal 10% nodig is voor het uploaden Uiteraard kan torrent software de verbinding zeer slecht beïnvloeden. Gebruik het dus niet!
 16. Als de uploadsnelheid beperkt is, overweeg dan om een router die een goede QoS (Quality of Service) biedt aan te schaffen. Reserveer in je router de upload bandbreedte voor de poorten UDP 6112 tot 6122.
 17. Upload snelheden zijn de sleutel tot een goede sessies.  Indien de bandbreedte te laag is, gebruik dan niet de functie Share Aircraft. In de grafiek hieronder zie je de serverbelasting van max. 300 Kbps met 10 captains in een multiplay sessie. De server hangt in een netwerk van 100 Mbps up/down.
 18. Data transfer wordt uitgedrukt in bits. Omdat er 8 bits in een Byte gaan, moet je om een waarde die in Bytes is gegeven vermenigvuldigen met 8 om de bit-rate speed te berekenen. Let op de schrijfwijze MB/s (in Bytes) vs. Mbps (in bits)