Light Blue Texture


De standaard ontbrekende textuur in DX10 is anders dan die in DX9. In DX10 wordt een lichtblauwe textuur gebruikt (zie hiernaast)  terwijl in DX9 dit een zwarte is. Dit is een probleem vooral zichtbaar “add on scenery” die doorgaans getoetst wordt met DX9.  De afwezigheid van een donkere textuur leidt daarmee tot licht blauwe texture flarden. Het licht blauwe texture bestand is genaamd bkg.bmp en staat in de root van FSX.

Als je deze even binnenhaalt met Irfanview en je een zelfde maakt met zwart is het probleem zo opgelost. De huidige bestandsnaam is bkg.bmp. Hernoem deze naar bkg-fsx.bmp en maak een nieuwe in hetzelfde formaat 1024×768  256//256  24 BPP background color black).

Bewaar het bestand als bkg.bmp in de root van FSX.
Een compleet setje vind je op onze OneDrive als bkg_blue_black.rar

Controleer gelijk even of deze instelling juist is in de fsx.cfg.

[Display]
BLOOM_EFFECTS=0

Deze vind je in: C:/Users/jouwnaam/AppData/Roaming/Microsoft/FSX/