FSX-SE Problem solving W10


Windows 10 is een nieuw besturingssysteem en net als alle nieuwe besturingssystemen zijn enkele problemen niet onwaarschijnlijk. Ook vele grafische- en geluidskaartmakers verstrekken driver updates die compatibel zijn met Windows 10.
Hier is een opsomming van een aantal mogelijke fixes wanneer je problemen ondervindt met FSX-SE en Windows 10 als besturingssysteem. Loop het lijstje langs in de volgorde zoals aangegeven:

 1. Drivers: Zorg ervoor dat Windows 10 up-to-date is en de drivers van je videokaart (en audiokaart) zijn bijgewerkt. Bijna alle moderne drivers hebben een auto-update. et is altijd de moeite waard om even te kijken op de website van de fabrikant van jouw keuze.
 2. Windows 10 instellingen: gebruikelijk zijn de instellingen van een vorige versie van Windows overgenomen. Controleer in ieder geval de schermresolutie.
 3. Automatisch opgestarte programma’s: raadpleeg de Help van Windows om te bepalen welke programma’s er automatisch worden opgestart en die je waarschijnlijk voor FSX-SE niet nodig hebt. Hoe minder software er wordt geladen, des te meer is er geheugen beschikbaar voor flightsimulation.
 4. Verifieer de FSX-SE installatie: wees er zeker van dat alle bestanden van FSX-SE door Steam zijn geverifieerd. Met deze controleslag vergelijkt de server van Steam de aanwezige bestanden in jouw Steam installatie met de noodzakelijk aanwezige. Als er bestanden gemist worden, download Steam deze als een update naar jouw PC. Je moet uiteraard wel verbonden zijn met Internet. Zo doe je een verificatie van je bestanden:
  1. Open je Steam account en meld je aan. Rechtsonder in je systeemvak zie je het Steam Icon
  2. Klik rechts op het Steam Icon en kies  Library tab in het menu aan de bovenzijde van het scherm en zoek dan naar de geïnstalleerde software Microsoft Flight Simulator X: Steam Edition
  3. Klik rechts op deze titel en kies dan Properties (Eigenschappen)
  4. Kies in het volgende pop-up scherm de tab LOCAL FILES en dan uit deze lijst:
  5. Kies je VERYFY INTEGRITY OF GAME CACHE
  6. Vervolgens wordt de inhoud van je bestanden op je PC vergeleken met wat er volgens Steam aanwezig moet zijn. Dit duurt even…
  7. Wanneer er bestanden missen, kunnen deze direct ge-upload worden vanaf Steam naar jouw PC
  8. Herstart Steam en dan FSX-SE
 5. Herinstallatie van Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Packages. FSX: SE vereist de Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Packages.
  1. Zorg er voor dat de je de Redistributables geïnstalleerd zijn op dezelfde harddrive als je FSX: SE geïnstalleerd hebt. Je hoeft daarvoor niet  dezelfde map te gebruiken.
  2. Zoek op je PC: [drive:]\Steam\steamapps\common\FSX\_CommonRedist\vcredist\2005
  3. In deze map moet je 2 bestanden vinden: vcredist_x64.exe en vcredist_x86.exe. Installeer deze bestanden een voor een en volg hierbij de instructies op het scherm.
  4. Herstart je PC en daarna ook FSX: SE.
  5. Wanneer FSX-SE niet wil starten, klik dan op de twee volgende links:
   1. http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=3387
   2. http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=21254
   3. Download beide Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Packages vanaf de Microsoft website.
   4. Installeer daarna beide bestanden zoals bij punt 5 C. en volg de instructies op het scherm.
  6. Herstart je PC en daarna ook FSX: SE.
 6. Herinstallatie van DirectX 9: Wanneer er noodzaak is tot het opnieuw installeren van DirecX 9.0 kan je dit bestand hier downloaden:http://www.microsoft.com/en-gb/download/details.aspx?id=34429
 7. Starten in Compatibility mode: Wanneer FSX-SE nog steeds niet wil draaien, probeer dan om de fsx.exe in Windows 8 compatibiliteitsmodus te starten. Om dit te doen, klik je met de rechter muis op de snelkoppeling op je bureaublad en selecteer je de Eigenschappen. Kijk vervolgens op het Compatibiliteits-tabblad en zet twee vinkjes : een bij Compatibiliteitsmodus geselecteerd met Windows 8 en onderaan bij Dit programma als Administrator uitvoeren. Deze laatste vink MOET altijd aanstaan.
 8. Herinstallatie van  FSX-SE: Wanneer niets helpt, moet je FSX-SE opnieuw installeren. Steam voorziet er in om FSX-SE op het default systeem (het systeem waarmee je bent aangemeld) opnieuw te installeren. Dit gaat met de volgende stappen:
  1. Log uit van Steam
  2. Maak een back-up van je bestaande FSX installatie.
  3. Verwijder “<drive:>\Program files (x86)\ Steam\SteamApps\Common\FSX\” en alle onderliggende mappen
  4. Meld je opnieuw aan bij Steam
  5. Kies “View Games Library” uit het “Games” menu
  6. Klik met de rechter muis op het Microsoft Flight Simulator X: Steam Edition icon en selecteer “Eigenschappen”
  7. Kies de “Local Files” tab en klik op “Verify Integrity of Games Cache”
  8. Zie verder bij punt 4. hierboven
 9. Tot slot: Er is door Steam uitvoerig getest met alle Steam add-ons en er is bevestigd dat deze alle werken met Windows 10. Uiteraard is er geen garantie dat andere add-ons van andere leveranciers geen problemen kunnen geven. Het advies is dan ook om eerst de standaard FSX-SE simulator te installeren en te controleren op de werking. Daarna installeer je een voor een jouw add-ons , waarbij je telkens per add-on de controle op de werking uitvoert.
  Mocht je daarna nog problemen ondervinden dan kan je met Steam direct contact opnemen via een speciale website: http://dovetailgames.kayako.com/ en een ticket aanmaken.
 10. Source: http://steamcommunity.com/app/314160/discussions/7/541907675758504753/en
Heb je andere problemen met Steam en FSX-Se?
Kijk dan even op deze pagina voor de beschrijving van de Steam Error Messages en de oplossing