1. FSX-SE Software


logo-fsx-steam-editionGedurende de afgelopen jaren is er op basis van ervaringen met Operating Systems en Windows als besturingssysteem, gekomen tot onze FSE Standaard voor Flight Simulation. In onderstaand overzicht van legale software of freeware vind je in het kort datgene wat je nodig hebt om mee te doen met onze standaard. Dit is onze standaard installatie en de minimale eisen aan de specifieke Software.

Wij maken voor ieder afzonderlijke software een installatievoorschrift, respectievelijk verwijzen naar het voorschrift van de fabrikant. Flight Sim Eindhoven gebruikt freeware en software licenties die de leden in eigen beheer aanschaffen.

1. Operating System: Windows-7 SP1, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10.

2. Virus protectie:
Freeware: naar keuze; Windows Defender als in W8, Windows 10.
Noot: verwijder Microsoft Security Essentials van W7  vóórdat je een upgrade doet naar W8. Vergeten betekent een full re-install van W8!


3. FSX-SE Steam Edition
FSX-SE kopen doe je met deze link.  http://store.steampowered.com/widget/314160/
Na installatie van Steam krijg je voor FSX-SE automatische updates waar je geen omkijken naar hebt. Je kan FSX-SE op meerdere pc’s installeren onder je eigen account.


4. FSUIPC4: (persoonlijke licentie kopen) dit payware programma zorgt o.a. voor communicatie van FSX met andere controller hardware en software programma’s en ook met programma’s die (via het netwerk) op een 2e pc draaien.
Downloaden van: http://www.schiratti.com/dowson.html


5. FSCommander: (persoonlijke licentie kopen)
FlightSim Commander is een vluchtplanner, GPS, Moving Map  en een navigatiesoftware voor Flight Simulator X. Dit programma kan ook worden gebruikt om in een netwerk te vliegen met een enkele of  multi-monitor systemen.
Voor de mest recente versie zie de website van http://www.fscommander.com/


6. Navigraph: (persoonlijke licentie kopen) is een all-in-one payware oplossing voor navigatiekaarten bij flight simulation. http://www.navigraph.com/


7. TeamSpeak: is een freeware Voice over IP-software, ontwikkeld door het Duitse TeamSpeak Systems, die gebruikers in staat stelt te spreken op een radiokanaal met andere gebruikers.
TeamSpeak2 kan je hier downloaden. https://www.teamspeak.com/downloads/


8. FTP programma: een freeware of payware programma voor het up/downloaden van bestanden. Download Filezilla hier: http://filezilla-project.org/


9. FSE_MTL: dit is een Multilayer Traffic Library (MTL) bestand dat voorziet in de mogelijkheid om elkaars vliegtuigen te zien met de juiste texture. Voor de leden is dit bestand op onze server.


10. Overige software: het advies is om software te installeren o.a. voor ondersteuning op afstand en groepscommunicatie, zoals:

  • Skype, voor de communicatie op de dinsdagavonden.
  • TeamViewer, voor ondersteuning op afstand.
  • CCleaner, Defraggler en Speccy van Piriform, voor schoonmaken van het register, defragmenteren van de Harddisk (NIET de SSD !) en het bekijken van de specificaties van je PC.
  • PrivaZer: lees PrivaZer handleiding

Verder verwachten wij dat men gedegen kennis heeft van het gebruik van Windows Verkenner en dat je in staat bent om zelfstandig programma’s te kunnen installeren en te kunnen verwijderen.

Overige benodigdheden voor een clubdag: UTP Netwerkkabel(s) Cat-5; lengte 10 – 15 meter en een spanningsslof met randaarde met ca. 5+ meter snoer.

Tot slot een opmerking: op diverse fora vind je verschillende interpretaties waarom je bepaalde programma’s wel of niet op een bepaalde harddisk of in een bepaalde folder moet installeren. Vaak is de achtergrond dat je daarmee “snelheid wint” en/of betere frame rate kunt behalen. De waarheid ligt, zoals vaak, in het midden en we zullen uitleggen wat helpt of geen bijdrage heeft.

Alles bij de hand? Dan gaan we nu installeren!

Ga naar 3. FSX-SE Clean Install

Laatst bijgewerkt 20 maart 2016


LET OP:
DEZE SOFTWARE EN SERVICE PACKS ZIJN NIET NODIG VOOR FSX-SE

Microsoft Flightsimulator X (FSX):

Versie Deluxe  met Servicepacks 1 en 2.
De servicepacks zijn te downloaden via www.fsinsider.com of met de volgende links.
Service pack 1
http://download.microsoft.com/download/D/4/7/D4795B6F-B8C9-45C7-9BEF-AD9D7011A709/fsx_sp1_ENU.exe
Service pack 2
http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=204fee1e-f8de-4b21-9a32-5a41a3e27ff0

LET OP: Niet voor FSX-SE maar wel voor FSX:: Er is een speciaal bestand voor FSX: UIAutomationCore.DLL fix voor FSX  File version 6.0.6001.18000 (148 kB) plaats je in de root van de installatiemap van FSX.